ΤΟΠΙΚΑ

Λύση για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

λύση-για-το-πάρκινγκ-της-φιλελλήνων-391977

Λύση στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων που έχει εγκαταλειφθεί από το 2012 οπότε και ο εργολάβος είχε κηρυχθεί έκπτωτος, υποσχέθηκε χθες από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος. Όπως ανέφερε, πολύ σύντομα θα φέρει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, πρόταση που θα δίνει λύση στο πρόβλημα το οποίο «δεν τιμά την πόλη».

Ο ίδιος άφησε αιχμές για το παρασκήνιο που υπήρξε μέχρι την κήρυξη του εργολάβου ως έκπτωτου.
Οπως ανέφερε το 2012, ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και δεδομένου ότι δεν παρέδωσε το έργο που ήταν δεσμευμένος να ολοκληρώσει έως το 2007. Το περίεργο -σύμφωνα με τον κ. Μπέο- είναι ότι αφενός ο εργολάβος δεν προχώρησε σε καμία νόμιμη ενέργεια, ενώ την ίδια ώρα κανείς άλλος εργολάβος δεν ανέλαβε τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου. «Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο πριν φύγει ο εργολάβος και αναλάβει άλλος, θα έπρεπε να αποζημιωθεί ο έκπτωτος για τις εργασίες που εκτέλεσε έως εκείνη την ώρα.

Ποιο είναι το κόστος αποζημίωσης του εργολάβου; 6,5 εκ. ευρώ, σύμφωνα με την εκκαθάριση που έγινε. Και αναρωτιέμαι. Ο σκοπός ήταν να δοθούν 6,5 εκ. ευρώ στον εργολάβο για να φύγει; Γι’ αυτό δεν έχει γίνει καμία προσφυγή από τον ίδιο; Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι κάτι συμβαίνει», άφησε αιχμές ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε συνάντηση με στελέχη της εργολήπτριας εταιρείας για να δρομολογηθούν λύσεις. «Ανοίξαμε το φάκελο του έργου του πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων και αποφασίσανε να δοθεί λύση. Δεν τιμά την πόλη επί σειρά ετών ένα γωνιακό οικόπεδο στο κέντρο της πόλης να μένει ανεκμετάλλευτο. Θα φέρουμε πρόταση για να λυθεί το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Στάση αναμονής για να δουν την πρόταση της δημοτικής αρχής, κρατούν οι μειοψηφίες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου