ΤΟΠΙΚΑ

Διάθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος

διάθεση-διασπάθισης-δημοσίου-χρήματ-392032

Καταλόγισε στη δημοτική αρχή ο Αλ. Δούρας, με αφορμή το νέο διαγωνισμό για τη σίτιση των αδέσποτων

Διάθεση διασπάθισης του δημοσίου χρήματος καταλόγισε στη δημοτική αρχή, ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας, Αλ. Δούρας, με αφορμή τη διενέργεια νέου διαγωνισμού για τη σίτιση 300 περίπου αδέσποτων στο Δήμο Βόλου.

Ο κ. Δούρας, έθεσε ζήτημα πώς θα ταΐζονται τα αδέσποτα που δεν βρίσκονται στο δημοτικό καταφύγιο και που βάσει της εισήγησης υπολογίζονται σε 250. «Υπάρχουν ποτίστρες και ταΐστρες; Ποιος θα ταΐζει; Ο εργολάβος που έχει μόνο έναν υπάλληλο; Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Διαγνώσκω διάθεση διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και το λέω μετά λόγου γνώσεως», ανέφερε ο κ. Δούρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ήδη έχει ζητήσει στοιχεία επί της προσφυγής του. «Η λύση στο θέμα των αδέσποτων θέλει σχεδιασμό και συνεργασία. Μέχρι σήμερα βλέπουμε μόνο προχειρότητες», είπε και δεσμεύτηκε για την κατάθεση σήμερα κιόλας ολοκληρωμένης πρότασης προς τη δημοτική αρχή.

Για το θέμα παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος επικαλέστηκε την ιδιότητά του ως νοσοκομειακού γιατρού για να πει ότι καθημερινά 4-5 περιστατικά πολιτών προσέρχονται στο Νοσοκομείο με δήγματα. Κατηγόρησε δε τον κ. Δούρα ότι δρα με βάσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα ταυτότητας. Προβλήματα έχουν οι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι που πηδούν από πολιτικό χώρο σε πολιτικό χώρο», απάντησε ο κ. Δούρας.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Δήμαρχος, Αχ. Μπέος, ο οποίος κάλεσε άπαντες να υιοθετήσουν από 4 αδέσποτα για να λυθεί το πρόβλημα. «Κάντε μία κοινωνική προσφορά», τους προέτρεψε.

Ο νέος διαγωνισμός για τη σίτιση των αδέσποτων εγκρίθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πρόβλημα, καθώς -μετά τις ενστάσεις επί των διαγωνισμών- οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει και οι τροφές αρκούν για λίγες ακόμη ημέρες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου