ΤΟΠΙΚΑ

Σε ανοδική τροχιά το Τμήμα Οικονομικών

σε-ανοδική-τροχιά-το-τμήμα-οικονομικώ-409054

Αυξάνεται το ενδιαφέρον φοιτητών για οικονομικές σπουδές εν μέσω της οικονομικής κρίσης

«Να μην ξεχάσετε ποτέ ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι». Με αυτή τη συμβουλή ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μιχάλης Ζουμπουλάκης, αποχαιρέτισε τους 44 αποφοίτους του τμήματος, που χθες παρέλαβαν τα πτυχία τους.

Η τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έγινε παρουσία συγγενών και φίλων των αποφοίτων που έδωσαν μία πανηγυρική νότα στην τελετή αποφοίτησης.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Κοσμήτορας Επιστημών του Ανθρώπου, Ελένη Ανδρέου, η οποία υπογράμμισε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα πρέπει να συνδεθεί με τη πραγματικότητα του κοινωνικού γίγνεσθαι και να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό.

Τους αποφοίτους αποχαιρέτισε ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Μιχάλης Ζουμπουλάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι ειδικά σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, το πτυχίο των αποφοίτων του συγκεκριμένου τμήματος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, τους προέτρεψε όμως να μην υποκύπτουν στο σφάλμα ότι τα ξέρουν όλα. «Λύσεις υπάρχουν πάντα και είναι απλές και στη σύλληψη και στην εφαρμογή τους. Να μην ξεχάσετε ποτέ όμως ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι», τους συμβούλευσε.

Τον όρκο εκφώνησε η αριστούχος απόφοιτη Κατερίνα Σπαθούλα και στη συνέχεια έγινε η απονομή των πτυχίων με αλφαβητική σειρά.

Διπλάσιος αριθμός εισακτέων

Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών, καταγράφει διαρκή ανοδική πορεία στις προτιμήσεις των φοιτητών κι όχι μόνο των Θεσσαλών.

Σύμφωνα με τον κ. Ζουμπουλάκη από τη μια πλευρά η γεωγραφική θέση του τμήματος, από την άλλη η καλή του φήμη αλλά και η αύξηση της ζήτησης για οικονομικές σπουδές λόγω της συγκυρίας που ζει η χώρα, έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον φοιτητών να σπουδάσουν στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα ξεκίνησε με 120 εισακτέους, αριθμός που υπερδιπλασιάστηκε το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015, ενώ το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα υποδεχθεί 205 φοιτητές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου