ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από 3 έως 24 Αυγούστου

κλείνει-το-πανεπιστήμιο-θεσσαλίας-απ-411885

Για τις άδειες των διοικητικών υπαλλήλων αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας από τα κλιματιστικά

Προσωρινά… ρολά, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, κατεβάζει για το διάστημα από 3 έως 24 Αυγούστου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο 20ήμερο, τα κτίρια του ιδρύματος θα παραμείνουν κλειστά για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους.

Το Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας. Σε λειτουργία θα παραμείνει μόνο το Πρωτόκολλο για τη διακίνηση της αλληλογραφίας κι άλλων σημαντικών εγγράφων και ίσως κάποια εργαστήρια.

Οι υπόλοιπες όμως υπηρεσίες νεκρώνουν…

Αυτό γίνεται κατ’ αρχή για λόγους οικονομίας. Το κόστος της λειτουργίας των κλιματιστικών αφορά σε ένα υπολογίσιμο οικονομικό μέγεθος, δεδομένης και της οικονομικής ασφυξίας κάτω από την οποία λειτουργεί το ίδρυμα. Από τις αρχές του 2015 δεν έχει λάβει ούτε μία δόση από την ετήσια επιχορήγησή του με αποτέλεσμα να καλύπτει λογαριασμούς και άλλες ανάγκες τους από τα διαθέσιμα του προηγούμενου έτους.

Υπάρχει όμως ανάγκη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη, για να πάρουν τις άδειές τους οι διοικητικοί υπάλληλοι. «Οι ελλείψεις σε διοικητικούς υπαλλήλους στους οποίους στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό η λειτουργία των τμημάτων είναι μεγάλες. Και δεν υπάρχουν περιθώρια για άδειες, από τη στιγμή που δεν υπάρχει προσωπικό για να αναπληρώσει τους αδειούχους», σχολίασε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Σημειώνεται ότι η τακτική να κλείνει για κάποιες ημέρες μέσα στον Αύγουστο, έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι επιτυγχάνεται οικονομία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου