ΤΟΠΙΚΑ

Κάρτες αλληλεγγύης σε 2.842 δικαιούχους στο Δήμο Βόλου

κάρτες-αλληλεγγύης-σε-2-842-δικαιούχους-σ-412867

Ξεκινά σήμερα από τα ΚΕΠ η διανομή των καρτών για την αγορά τροφίμων

Συνολικά 2.842 δικαιούχοι σε Βόλο, Ν. Ιωνία και στις υπόλοιπες ενότητες του Δήμου Βόλου, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης του Υπουργείου Εργασίας και πρόκειται από σήμερα να ξεκινήσουν να παραλαμβάνουν σταδιακά τις κάρτες αλληλεγγύης μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο αριθμός των δικαιούχων του συγκεκριμένου προγράμματος, δείχνει και το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τους πολίτες στο Δήμο Βόλου τα τελευταία χρόνια, οπότε και αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα προκηρύχθηκε στα τέλη Απριλίου και τέλη Ιουνίου, αναδείχθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος. Στο Δήμο Βόλου 2.842 άτομα θα παραλάβουν κάρτες αλληλεγγύης προκειμένου να μπορούν να αγοράζουν τρόφιμα μέχρι το ποσό των 70 ευρώ κάθε μήνα, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Η κάρτα Αλληλεγγύης φέρει μαγνητική πίστα και chip, λειτουργεί ως προπληρωμένη κάρτα έως το όριο του εκάστοτε υπολοίπου της κάρτας, το οποίο προκύπτει με βάση τις μηνιαίες πιστώσεις από το Υπουργείο αφαιρουμένων των συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κάτοχο της. Η κάρτα Αλληλεγγύης μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τους Δικαιούχους, με τη χρήση Μυστικού Προσωπικού Αριθμού (PIN) σε Επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα οι οποίες διατηρούν Σύμβαση Αποδοχής Καρτών με οποιαδήποτε τράπεζα και πρόκειται είτε για καταστήματα τροφίμων, είτε για μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και delicatessen, παντοπωλεία και super markets, φούρνοι – αρτοποιεία και ψιλικατζίδικα – γαλακτοπωλεία.

Η κάρτα θα πιστώνεται σε μηνιαία βάση και ειδικότερα την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, με το ποσό που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2015, οι κάρτες θα πιστωθούν αθροιστικά με το επίδομα των μηνών Απρίλιος – Ιούλιος 2015 (4 μήνες).

Από σήμερα η διανομή καρτών

Η διανομή καρτών σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, ξεκινά από σήμερα.

Για τη διαδικασία διάθεσης των καρτών σίτισης στους δικαιούχους των παροχών του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών και η εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας, λόγω του μεγάλου αριθμού κατάθεσης δικαιούχων και εξ αιτίας αυτού της αυξημένης προσέλευσης στα ΚΕΠ , παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται από σήμερα Τετάρτη 22/7/2015, από 8.30 έως 14.00, στο ΚΕΠ που έχουν δηλώσει την αίτησή τους, αλφαβητικά και προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά: Αστυνομική Ταυτότητα ή το Διαβατήριό τους, Αντίγραφο της αίτησης ή σε διαφορετική περίπτωση το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους, Εξουσιοδότηση, σε περίπτωση που θα την παραλάβει εκπρόσωπος του δικαιούχου.

Η διανομή καρτών στις δημοτικές ενότητες Βόλου και Ν. Ιωνίας θα γίνει σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

  • Σήμερα, Τετάρτη 22/07/2015 όσων τα ονόματα αρχίζουν από Α – Γ
  • Αύριο, Πέμπτη 23/07/2015 όσων τα ονόματα αρχίζουν από Δ – Ι
  • Μεθαύριο, Παρασκευή 24/07/2015 όσων τα ονόματα αρχίζουν μόνο από Κ
  • Δευτέρα 27/07/2015 όσων τα ονόματα αρχίζουν από Λ – Μ
  • Τρίτη 28/07/2015 όσων τα ονόματα αρχίζουν από Ν – Π
  • Τετάρτη 29/07/2015 όσων τα ονόματα αρχίζουν από Ρ – Σ
  • Πέμπτη 30/07/2015 όσων τα ονόματα αρχίζουν μόνο από Τ
  • Παρασκευή 31/07/2015 όσων τα ονόματα αρχίζουν από Υ – Ω

Οι κάρτες των Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Αγχιάλου, Αισωνίας, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, και Αρτέμιδας θα ξεκινήσουν να διανέμονται από σήμερα, Τετάρτη 22/7/2015 και από τα αρμόδια ΚΕΠ καθημερινά, χωρίς αλφαβητική κατανομή, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επισιτιστικό

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από τη διεύθυνση προγραμματισμού του Δήμου Βόλου και η διαδικασία παραλαβής των αιτήσεων από πολίτες που

ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο επισιτιστικό πρόγραμμα. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται έως 5 Αυγούστου, μέσω υπαλλήλων που ορίστηκαν σε κάθε δημοτική ενότητα.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προβλέπει την παροχή βασικών αγαθών σε οικονομικά αδύναμους πολίτες. Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να αποσταλεί στο Βόλο η πρώτη παρτίδα τροφίμων, νωπά και μακράς διαρκείας και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Το πρόγραμμα αφορά στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 (ποσό 30 εκ. ευρώ) και το 2016 (ποσό 105 εκ. ευρώ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου