ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η εξόφληση οφειλών στα δημοτικά ταμεία

ξεκινά-η-εξόφληση-οφειλών-στα-δημοτικ-413641

Παύει να ισχύει η αναστολή της υποχρέωσης των πολιτών να πληρώνουν οφειλές – Ο Δήμος ξεκινά να πληρώνει τρίτους

Με τη λήξη της τραπεζικής αργίας από χθες παύει να ισχύει και η απόφαση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου για την αναστολή της υποχρέωσης των πολιτών να πληρώνουν οφειλές προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑΜΒ και μάλιστα χωρίς οικονομικές ή άλλες συνέπειες. Παράλληλα, παύει να ισχύει και η απόφαση αναστολής των πάσης φύσεως πληρωμών του Δήμου προς τρίτους.

Από σήμερα και για τρεις ημέρες, οι πολίτες μπορούν να περνούν από τα δημοτικά ταμεία και να καταβάλλουν τις οφειλές, που δεν είχαν πληρώσει το διάστημα της τραπεζικής αργίας: δόσεις σε ρύθμιση, τέλη τραπεζοκαθισμάτων, τέλη παρεπιδημούντων και εισφορές για απαλλοτριώσεις. Επίσης μπορούν να πληρώνουν και τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ.

Σημειώνεται ότι μετά την παρέλευση του τριημέρου, ισχύει ό,τι ίσχυε αναφορικά με τις επιπτώσεις μη πληρωμής των προκαθορισμένων δόσεων. Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς σε περίπτωση που δεν καταβληθούν οι οφειλές που έμειναν εκκρεμείς κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, ενδέχεται να επιβαρυνθούν από πρόστιμα και προσαυξήσεις ή να κινδυνεύσουν με απένταξη από ρυθμίσεις ή σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, να υποστούν διακοπή της υδροδότησης.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να αρχίσει να κινείται και η τοπική αγορά. Σύμφωνα με τον κ. Πέγιο θα ξεκινήσει σταδιακά η πληρωμή των προμηθευτών του Δήμου και άλλων οφειλών, οι οποίες είχαν «παγώσει» από τις 29 Ιουνίου, λόγω των έκτακτων πολιτικών και οικονομικών συνθηκών που βίωσε η χώρα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου