ΤΟΠΙΚΑ

Με προσφορές «απαντούν» οι ξενοδόχοι στην αύξηση του ΦΠΑ

με-προσφορές-απαντούν-οι-ξενοδόχοι-413657

Για να μπορέσουν να δουλέψουν τις επόμενες 40 ημέρες και να καλύψουν μέρος της καταστροφής που συντελέστηκε το διάστημα των διαπραγματεύσεων

Οχι μόνο δεν αυξάνουν τις τιμές στη διαμονή αλλά προχωρούν σε προσφορές οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας για το επόμενο διάστημα. Το διάστημα των διαπραγματεύσεων, ο τουρισμός στο νομό υπέστη πανωλεθρία. Η σεζόν περιορίζεται πλέον στις 40 ημέρες, διάστημα στο οποίο οι ξενοδόχοι θα προσπαθήσουν να σώσουν ό,τι μπορούν, εκφράζοντας φόβους ότι αρκετοί δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα στο χειμώνα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο νέος ΦΠΑ στη διαμονή από το 6,5% στο 13% μπορεί να ισχύει από 1η Οκτωβρίου, ο ΦΠΑ όμως στο πρωινό και το φαγητό που προσφέρεται στα ξενοδοχεία ανέβηκε στο 23% ήδη από χθες. Παρά την επιβάρυνση που θα δεχθούν τα ταμεία των ξενοδόχων, οι τιμές τόσο στη διαμονή όσο και στο πρωινό και το φαγητό παραμένουν οι ίδιες.

«Δεν θα προχωρήσουμε σε αυξήσεις των τιμών, στη μέση της σεζόν», δήλωσε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, για το επόμενο διάστημα, οι ξενοδόχοι θα προχωρήσουν σε προσφορές. «Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την καταστροφή που έχει συντελεστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οπως εξήγησε ο κ. Ζαφείρης, τον προηγούμενο μήνα και εξαιτίας των εξελίξεων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, οι ξενοδόχοι βίωσαν την καταστροφή. «Χάσαμε το 80% ακόμη και 100% των Ελλήνων επισκεπτών. Αυτή η απώλεια δεν διορθώνεται», ανέφερε.

Πλέον η σεζόν περιορίζεται στις 40 ημέρες, μέσα στις οποίες οι ξενοδόχοι θα πρέπει να δουλέψουν με τις… μηχανές στο φουλ για να έχουν μία ελπίδα επιβίωσης το χειμώνα. «Το επόμενο διάστημα περιμένουμε τουρίστες από το εξωτερικό και κάποιους λίγους Ελληνες. Για να επανέλθουμε έστω και στο όριο της επιβίωσης θα πρέπει να ληφθούν κάποιες πρωτοβουλίες, τουλάχιστον να παγώσουν οι οφειλές του προηγούμενου διμήνου. Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα είναι τεράστια. Δεν ξέρουμε αν θα επιβιώσουμε. Ο χειμώνας προβλέπεται ακόμη πιο καταστροφικός», ανέφερε ο κ. Ζαφείρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου