ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά τη λειτουργία του το ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής

ξεκινά-τη-λειτουργία-του-το-ιεκ-ειδική-416982

Θα λειτουργήσει στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και θα δώσει τη δυνατότητα επαγγελματικής κατάρτισης σε άτομα με ειδικές ανάγκες

Το μοναδικό Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδος και το τρίτο σε όλη τη χώρα, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στο Βόλο, από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής που θα δώσει τη δυνατότητα επαγγελματικής κατάρτισης σε άτομα με ειδικές ανάγκες που μέχρι σήμερα δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, πρόκειται να λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.

Την ίδρυση του ΙΕΚ είχε επιδιώξει η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού και μετά την αποδοχή της πρότασης από το Υπουργείο Παιδείας, η απόφαση για τη λειτουργία του ΙΕΚ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Πλέον η λειτουργία της νέας εκπαιδευτικής δομής βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους μαθητές από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής θα στεγαστεί στο χώρο του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και θα λειτουργεί σε απογευματινή βάρδια, με δύο τμήματα. Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με την κ. Τοκαλή – Μποντού θα μπορεί να υποδεχθεί μαθητές με ειδικές ανάγκες και συγκεκριμένα άτομα με πρόβλημα ακοής και όρασης. Η αντιδήμαρχος είναι ήδη σε επαφή με τους συλλόγους τυφλών και κωφών, προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις για να στελεχώσουν τα τμήματα. Σημειώνεται ότι για τη σύσταση ενός τμήματος απαιτούνται τουλάχιστον 15 μαθητές.

Από το μαθητικό δυναμικό θα προκύψουν και οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν. Σύμφωνα με την κ. Τοκαλή – Μποντού, θα γίνει έρευνα ποιες ειδικότητες θέλουν να παρακολουθήσουν οι μαθητές της νέας εκπαιδευτικής δομής και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα κριθεί ποιες θα είναι αυτές που θα λειτουργήσουν.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη θέσεων εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής.

Σε επίπεδο χώρας και στα δύο αντίστοιχα ΙΕΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λειτουργούν τέσσερις ειδικότητες και συγκεκριμένα, απομαγνητοφωνητής συνομιλιών – πρακτικών (άτομα με προβλήματα όρασης), βοηθός φυσικοθεραπείας (άτομα με προβλήματα όρασης ή προβλήματα ακοής), ξεναγός σε μουσεία και αρχαιολογικούς – πολιτιστικούς χώρους (άτομα με προβλήματα όρασης ή προβλήματα ακοής), τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/Web designer – developper/video games) (άτομα με προβλήματα ακοής).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου