ΤΟΠΙΚΑ

Παράνομα έργα στην παραλία του Βόλου σε μήκος 1.160 μ.

παράνομα-έργα-στην-παραλία-του-βόλου-σ-420751

«Δένουν τα χέρια» των τεχνικών υπηρεσιών για αποκαταστάσεις ζημιών που αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες

Σημεία – παγίδες κατά μήκος της παραλίας του Βόλου, από Γορίτσα έως Ξενία, συνιστούν κίνδυνο για πολίτες και επισκέπτες, ωστόσο, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται με χέρια δεμένα. Δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εργασίες αποκατάστασης, καθώς τα έργα που έχουν γίνει στην «περιουσία» της Κτηματικής Υπηρεσίας θεωρούνται μη νόμιμα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το θέμα ανέκυψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Αφορμή αποτέλεσε η προβλήτα μπροστά από το ξενοδοχείο Ξενία, που έχει σχεδόν καταστραφεί με αποτέλεσμα να αποτελεί κίνδυνο για διερχόμενους από το σημείο.

Τον κίνδυνο ατυχήματος επεσήμανε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου Μιχ. Μιτζικός, ζητώντας να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις.

Υπηρεσιακά στελέχη υποστήριξαν ότι έχουν προχωρήσει σε πρόχειρες εργασίες, προκειμένου να αποτρέψουν τον κίνδυνο ατυχήματος για περαστικούς, δήλωσαν όμως ότι δεν μπορούν να κάνουν εκτεταμένες εργασίες, δεδομένου ότι τα υφιστάμενα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στη γραμμή από Γορίτσα έως Ξενία, δεν είναι νόμιμα. Το συγκεκριμένο κομμάτι θα πρέπει να καθαιρεθεί και να ανακατασκευαστεί σε μήκος περίπου 17 μέτρων και πλάτος 2,10 μέτρων.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να νομιμοποιηθεί. Οπως διαφάνηκε, τα έργα -κυρίως κρηπιδώματα- στο παραλιακό μέτωπο από τη Γορίτσα μέχρι το ύψος του ξενοδοχείου Ξενία, έχουν κατασκευαστεί σε «έδαφος» της Κτηματικής και θεωρούνται σύμφωνα με το Νόμο του 2001 περί αιγιαλού, μη νόμιμα.

Αυτή τη στιγμή, σε μήκος 1.160 μέτρων υπάρχουν έργα που δεν είναι νόμιμα και θα πρέπει να νομιμοποιηθούν, καθώς ακόμη και σε περίπτωση ζημιών, δεν μπορούν να γίνουν εργασίες αποκατάστασης.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, χθες, εκφράστηκε θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που προβλέπει την αποκατάσταση του κρηπιδότοιχου και τη λειτουργία των υφιστάμενων έργων στο παραλιακό μέτωπο του Αναύρου. Με αυτή την απόφαση δίνεται η πρώτη έγκριση αφενός για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος μπροστά από το Ξενία αφετέρου για τη νομιμοποίηση των έργων στο παραλιακό μέτωπο και την έναρξη εργασιών για την προστασία τους από τη διάβρωση σε μήκος 800μ. από το σύνολο των 1.160μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου