ΤΟΠΙΚΑ

Πολιτική απόφαση για τα προνοιακά επιδόματα

πολιτική-απόφαση-για-τα-προνοιακά-επι-420825

Ζήτησε ο Δήμαρχος Βόλου, προκειμένου να αποδοθούν άμεσα στους δικαιούχους – Αναμονή δύο ακόμη ημέρες

Στο… περίμενε βρίσκονται ακόμη οι 2.207 δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων ύψους 1,9 εκ. ευρώ για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου. Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που είχε δηλώσει ότι αναζητά τρόπο να καταβάλλει τα επιδόματα στους δικαιούχους μολονότι ακόμη το ποσό δεν έχει πιστωθεί στο Δήμο από το αρμόδιο υπουργείο, βρέθηκε μπροστά σε νομικό κώλυμα και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε να ληφθεί πολιτική απόφαση για την απόδοση των επιδομάτων.

«Είναι ένα θέμα πολύ λεπτό. Μας απασχόλησε έντονα τις προηγούμενες ημέρες. Ζητήσαμε τη γνώμη της νομικής υπηρεσίας, ωστόσο διαπιστώθηκε νομικό κώλυμα. Θα είμαστε νομικά εκτεθειμένοι. Το θέμα είναι πολιτικό. Μπορούμε να πάρουμε απόφαση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου», ανέφερε ο Δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος έχει κάνει εγκαίρως όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Σήμερα, πρόκειται να στείλει επιστολή προς το Υπουργείο για την άμεση πίστωση των χρημάτων. Επανέλαβε δε, τα περί ανισοτήτων μεταξύ όσων πληρώνονται στην ώρα τους και όσων -παρόλο που έχουν μεγάλη ανάγκη- δεν έχουν πάρει ακόμη τα επιδόματα.

«Εάν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία του Δήμου, πιστεύω ότι θα πρέπει να ληφθεί ομόφωνη πολιτική απόφαση για να διατεθούν τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους και τα ταμεία να αποκατασταθούν στο μέλλον», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργ. Πατσιαντάς.

«Η πολιτική απόφαση δεν μπορεί να είναι πάνω από το Νόμο. Θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ για να υπάρξει κοινή γραμμή για την απόδοση των προνοιακών επιδομάτων», είπε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου.

«Πρέπει να σκύψουμε πάνω από τους πολίτες, δεν πρέπει όμως να κλείνουμε τα μάτια απέναντι στην αδυναμία της Κυβέρνησης να μην δίνει ούτε ευρώ σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Να πάρουμε πίσω τα 600.000 ευρώ που καταθέσαμε στην Τράπεζα της Ελλάδος και να πληρώσουμε τα προνοιακά», ανέφερε σε αυστηρό ύφος, ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός.

«Επρεπε να μας ακούσετε και να μη στείλετε τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδας. Τώρα μπαίνουμε στο δίλημμα πώς να πληρώσουμε τα προνοιακά επιδόματα που δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να δώσουμε τα χρήματα στους δικαιούχους», είπε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος. Ο ίδιος έψεξε το Δήμαρχο ότι επιχείρησε να φέρει σε αντιπαράθεση τους εργαζόμενους στο Δήμο με τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων όταν επεσήμανε ότι άλλοι πληρώνονται στην ώρα τους κι άλλοι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη περιμένουν, ωστόσο ο κ. Μπέος υποστήριξε ότι δεν επιχείρησε να βάλει τέτοιο δίλημμα.

Τελικώς αποφασίστηκε να παραταθεί η αναμονή για δύο ακόμη ημέρες σε περίπτωση που απαντήσει το Υπουργείο ή η ΚΕΔΕ και στη συνέχεια να επανεξεταστεί το θέμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου