ΤΟΠΙΚΑ

Με ενστάσεις και παρατηρήσεις η έγκριση του Γ.Π.Σ. Βόλου

με-ενστάσεις-και-παρατηρήσεις-η-έγκρι-420843

Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο Απ. Νάνος – «Πάει να χτυπήσει κάρτα στο ΠΑΜΕ», κατήγγειλε ο Γ. Μουλάς

Ενστάσεις, παρατηρήσεις, αιχμές και αποχωρήσεις κατά τη συζήτηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου, στο οποίο θα στηριχθεί η ανάπτυξη της πόλης σε βάθος χρόνου.

Το σχέδιο βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τέλος του 2015, σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, οι προσθήκες που επιχειρήθηκαν από τη σημερινή δημοτική αρχή, καταγγέλθηκαν από τον επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνο ως συναλλαγές. Ο κ. Νάνος εστίασε στο θέμα της επέκτασης του Ξενία και ανέφερε ότι οι μελετητές πήραν συγκεκριμένες κατευθύνσεις από τη δημοτική αρχή. Μάλιστα σχετικό ερώτημα που απηύθυνε στους μελετητές που ήταν παρόντες στην αίθουσα, ο Πρόεδρος του συμβουλίου, Γ. Μουλάς, απαγόρευσε να απαντηθεί.

Ο κ. Νάνος και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Θοδ. Τσαλούχας, αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Δεν αποχωρείτε γι’ αυτό. Πάτε να χτυπήσετε κάρτα στην Πλατεία με το ΠΑΜΕ. Ερχεστε εδώ, δίνετε σόου και φεύγετε μετά να χτυπήσετε κάρτα», αντέδρασε στην αποχώρηση των δύο συμβούλων ο κ. Μουλάς.

Κατά τη συζήτηση του σχεδίου, το σύνολο των παρατάξεων έκανε τις παρατηρήσεις του και εξέφρασε ενστάσεις: τόσο για την επέκταση του Ξενία, που όπως τονίστηκε θα αποστερήσει από πολύτιμο χώρο πρασίνου την πόλη, όσο και για τη χωροθέτηση κεραιών στη συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου και στην περιοχή του Πανθεσσαλικού, όσο και για επιμέρους ζητήματα.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, υπογράμμισε ότι οι προτάσεις που προστέθηκαν δεν έγιναν «για να κάνουμε τους έξυπνους», αλλά και για να αποτραπούν μελλοντικά προβλήματα, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα περί συναλλαγών με αφορμή τη σύνταξη του Γ.Π.Σ. Ειδικά δε, για την επέκταση του Ξενία ανέφερε ότι η παρέμβαση θα είναι ήπια.

Το Γ.Π.Σ. εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις ενστάσεις και παρατηρήσεις που έγιναν από τις παρατάξεις.

Σημειώνεται ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προτείνει την κατάργηση του πάρκου κεραιών που υφίσταται άτυπα, δυτικά του Αγίου Στεφάνου και τη μεταφορά του στο λόφο έναντι του Αγίου Στεφάνου, δυτικά της οδού Ν. Αγχίαλος- Βόλος. Επιπλέον προτείνονται πέντε ακόμη σημεία χωροθέτησης νέων κεραιών σύμφωνα με στις θέσεις: Κτίριο Σιλό εντός λιμένα Βόλου, Πανθεσσαλικό στάδιο, Θέση «Μετρό» Μελισσάτικα, Σαρακηνός, ΑΓΕΤ – θέση «Χάνι».

Προβλέπεται ακόμη η κατασκευή νέας πτέρυγας για το ξενοδοχείο Ξενία Βόλου, εντός του γηπέδου.

Πρόβλεψη υπάρχει για την περιοχή του Διμηνίου στη ζώνη των 500 μ. και στις ζώνες 3α και 3δ προκειμένου να επιτρέπονται χρήσεις γενικής κατοικίας και η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στις θέσεις «Κοκκινόβραχος» και «Πηγάδια», (όπως αθλητικά γήπεδα κ.λ.π.), εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας και εκπαίδευσης (όπως π.χ. παιδικές χαρές, ιδιωτικοί παιδότοποι, σχολεία κ.λ.π), καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (όπως π.χ. καφετέριες, καταστήματα εστίασης ) και αγροτουριστικές εγκαταστάσεις.

Ακόμη προωθείται η κατάργηση της ζώνης επέκτασης Ε11 στις «Άσπρες Πεταλούδες», όπου δεν υπάρχει οικιστική ανάπτυξη και η επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή Ε, «Βαμβακιά», δηλαδή η παραλιακή έκταση μεταξύ εγκεκριμένου σχεδίου Αγριάς, Ο.Σ.«Αστέρια», Περιφερειακής Οδού και τριτεύοντος εθνικού δικτύου Βόλου – Τσαγκαράδας, όπου υπάρχει ήδη εκτεταμένη οικιστική ανάπτυξη.

Τέλος, προτείνεται ο αποχαρακτηρισμός του πρώην κτιρίου «Γεωργάκος» από κοινωφελής χώρος (χώρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και ο χαρακτηρισμός του ως χώρου κεντρικών λειτουργιών πόλης, όπως όλα τα υπόλοιπα της περιοχής και να εκπονηθεί τοπογραφικό διάγραμμα και να γίνει ειδική υπόμνηση για την περιοχή έκτασης 150 στρεμμάτων περίπου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Αγ. Στεφάνου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου