ΤΟΠΙΚΑ

«Ατάκες» στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου με φόντο την ψήφιση των μέτρων

ατάκες-στο-δημοτικό-συμβούλιο-βόλο-420859

Αιχμηρές ατάκες, μέχρι και κόντρες μεταξύ ομοϊδεατών, καταγράφηκαν χθες στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με φόντο την ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, του νέου πακέτου μέτρων.

Ο πολιτικός… τόνος δόθηκε όταν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γ. Μουλάς, κάλεσε τον επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργ. Πατσιαντά να κάνει ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις.

Μ. Πατσιαντάς: «Υποβαθμίζετε το δημοτικό συμβούλιο Πρόεδρε. Σας παραχωρώ το ρόλο».

Ι. Μολοχίδης: «Ξύνεσαι Πρόεδρε».

Γ. Μουλάς: «Εγώ ξύνομαι; Ολη η Ελλάδα ξύνεται».

Ι. Μολοχίδης: «Αντε κάνε τη δουλειά σου».

Γ. Μουλάς: «Μια χαρά κάνω τη δουλειά μου».

Αχ. Μπέος: «Θα σας παρακαλούσε Πρόεδρε να κάνουμε οποιαδήποτε συζήτηση χωρίς να έχει πολιτικό περιεχόμενο».

Γ. Μουλάς: «Με συγχωρείτε Δήμαρχε αλλά η λειτουργία του Δήμου εξαρτάται κατά 90% από τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. Γι’ αυτό ζήτησα από τον κ. Πατσιαντά να κάνει ενημέρωση».

Ι. Μολοχίδης: «Συνεχίζετε να προκαλείτε. Οταν όμως η Ν.Δ. ψήφιζε το δεύτερο μνημόνιο εσείς κάνατε τουμπεκί ψιλοκομμένο».

Γ. Μουλάς: «Για το μέλλον του Δήμου μας μιλάμε. Είναι σοβαρότατο θέμα η επιβίωση του Δήμου».

Μ. Δραμητινός: «Κόψτε το δούλεμα. Να έχετε εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό».

Στο μεσοδιάστημα το λόγο ζήτησε για να τοποθετηθεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας. Δεν μίλησε όμως. Διαπληκτίστηκε με το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μολοχίδη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να βγάλει την πίκρα του κατά του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν τον έβαλαν υποψήφιο Δήμαρχο και υποψήφιο Βουλευτή. «Δεν ντρέπεσαι λίγο, είσαι καιροσκόπος», είπε ο Γιάννης Μολοχίδης, απευθυνόμενος προς τον Ν. Χαυτούρα.

Ο κ. Πατσιαντάς έκανε παρέμβαση ζητώντας από τον πρόεδρο να τηρήσει τη διαδικασία και να επαναφέρει το σώμα σε τάξη.

«Είναι εθνική ημέρα. Εγινε ένα λάθος, μια πλάκα. Δεν είναι ανάγκη να ξεφεύγουμε. Σήμερα είναι μέρα σημαντική για την πατρίδα μας. Ο χώρος αυτός αφορά την πόλη κι όχι τις κομματικές πεποιθήσεις καθενός», παρενέβη ο Δήμαρχος, Αχ. Μπέος, κηρύσσοντας την… παύση των πολιτικών εχθροπραξιών.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου