ΤΟΠΙΚΑ

Ποσό 65.000 ευρώ καλείται να επιστρέψει ο Δήμος Βόλου

ποσό-65-000-ευρώ-καλείται-να-επιστρέψει-ο-δή-423110

Στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για έργο ανάπτυξης ευρυζωνικού δικτύου στον πρώην Δήμο Αρτέμιδος

Επιστροφή ποσού ύψους 65.000 ευρώ από το σύνολο των 243.188,40 ευρώ που έλαβε ως επιχορήγηση ο πρώην Δήμος Αρτέμιδος, προκειμένου να αναπτύξει ασύρματη ευρυζωνική υποδομή που θα διασφαλίζει στους κατοίκους τη δωρεάν πρόσβαση μέσω ίντερνετ σε δημοτικές υπηρεσίες, ζητά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης από τα δημοτικά ταμεία του Βόλου.

Σε έλεγχο που έκανε επιτροπή του ταμείου για να διαπιστώσει κατά πόσο τα χρήματα «έπιασαν τόπο», διαπιστώθηκε ότι αφενός η ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε δεν περιλαμβάνει το σύνολο των υπηρεσιών με βάση τις προδιαγραφές του έργου, ενώ από τα τέσσερα συνολικά ασύρματα σημεία του πρώην δήμου, τα δύο βρέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Το ευρωπαϊκό ταμείο, αποφάσισε να περικόψει 30% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος. Από τις 243.188.40 ευρώ ζητούνται πίσω οι 65.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Βόλου, με τον οποίο συνενώθηκε ο πρώην Δήμος Αρτέμιδος. Μάλιστα, η οφειλή αναμένεται να βεβαιωθεί στην εφορία.

Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου. Με εισήγηση της νομικής υπηρεσίας θα ασκηθεί έφεση στο ελεγκτικό συνέδριο, προκειμένου να μην βεβαιωθεί το συγκεκριμένο ποσό εις βάρος του Δήμου στην Εφορία.

Σημειώνεται ότι μέσα από το συγκεκριμένο έργο, πολίτες αλλά και διερχόμενοι επισκέπτες μπορούν από οποιοδήποτε σημείο, εντός των ορίων του πρώην Δήμου Αρτέμιδας να έχουν πρόσβαση στις e-gov Services επιπέδου 1, 2 και 3 που προσφέρονται μέσω του site του Δήμου χωρίς να είναι αναγκασμένοι να προσέλθουν σε ΚΕΠ ή σε κάποια υπηρεσία. Με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ή του υπολογιστή τους βρισκόμενοι εντός του Δήμου (4 ασύρματα σημεία) μπορούν να έχουν πληροφορίες αλλά και να λαμβάνουν έντυπα που έχουν σχέση με την πολεοδομία (έκδοση οικοδομικών αδειών), με το ληξιαρχείο (πιστοποιητικά γεννήσεως, γάμου κλπ), με το μητρώο αρρένων, με χρηματοοικονομικά θέματα (ΤΑΠ, τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων κλπ). Επίσης οι πολίτες μπορούν να έχουν πληροφόρηση για πολιτιστικά δρώμενα, για θέματα πολιτισμού της περιοχής που διαμένουν μέσω της σύνδεσής τους από τα σημεία ασύρματης ευρυζωνικής του Δήμου, σε portal που έχει δημιουργηθεί (http://www.artemidaview.gr/) και έχει ως στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, αλλά και την παροχή πρόσθετων στοιχείων για τους επισκέπτες.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου