ΤΟΠΙΚΑ

Επίσημη πρώτη για δημοτική αστυνομία

επίσημη-πρώτη-για-δημοτική-αστυνομία-425169

Με συστάσεις προς τους πολίτες και πρόστιμα από 1η Σεπτεμβρίου

Στους δρόμους βρίσκονται από χθες δημοτικοί αστυνομικοί του Βόλου. Η ενεργοποίηση της δημοτικής αστυνομίας, μπορεί τυπικά να ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, χθες όμως έγινε η πρεμιέρα στους δρόμους.

«Από σήμερα (σ.σ. χθες) άρχισε να… υπολειτουργεί η δημοτική αστυνομία», ανακοίνωνε χθες ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, υπογραμμίζοντας ότι εντολή είναι μία: να είναι διαλλακτικοί με τους πολίτες και να μην υπάρχουν ακρότητες.

Στο πλαίσιο αυτό και όλο το επόμενο διάστημα έως τέλος του καλοκαιριού ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας θα είναι να απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες για τη συμμόρφωσή τους τόσο με τα μέτρα απαγόρευσης της στάθμευσης που ισχύουν στο κέντρο όσο και με τις νέες ρυθμίσεις που θα ισχύσουν σε πλατείες και πεζοδρόμους και αφορούν στα μηχανάκια και τα ποδήλατα. Συστάσεις θα υπάρχουν και για τους καταστηματάρχες για τη συμμόρφωσή τους ως προς την Κανονιστική, η οποία τροποποιείται στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Από 1η Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί αστυνομικοί θα είναι πιο αυστηροί», έθεσε το χρονοδιάγραμμα της… περιόδου χάριτος ο Δήμαρχος Βόλου.

Οπως είναι γνωστό, τη δημοτική αστυνομία στελεχώνουν συνολικά δέκα άτομα. Οι πέντε ήταν πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που μετατάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία και επέστρεψαν. Οι άλλοι πέντε είναι υπάλληλοι από το τμήμα προσόδων του Δήμου Βόλου.

Η υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας στεγάζεται στον 4ο όροφο του κτιρίου της ΔΕΥΑΜΒ και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών, πρόκειται πολύ σύντομα να αποκτήσει και τηλεφωνικό κέντρο. Το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει για τον έλεγχο καταγγελιών των πολιτών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας.

Προς το παρόν, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα φροντίζουν για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης σε Ιάσονος και Δημητριάδος, αλλά και για την αποτροπή της άναρχης στάθμευσης δίκυκλων μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων σε πεζοδρόμους και πλατείες. Για τα μηχανάκια και τα ποδήλατα δημιουργούνται ειδικές θέσεις στάθμευσης και οι ιδιοκτήτες τους θα καλούνται να τα σταθμεύουν στους συγκεκριμένους χώρους, σε διαφορετική περίπτωση θα ισχύσουν πρόστιμα ύψους 50 ευρώ για τα μηχανάκια και 10 ευρώ για τα ποδήλατα, όπως αναμένεται να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, στην αυριανή συνεδρίασή του.

Δηλώνουν τραπεζοκαθίσματα

Συστάσεις θα απευθύνονται και στους καταστηματάρχες εστίασης για την τήρηση της Κανονιστικής που θα λάβει την τελική της μορφή στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αναψυκτηρίων, Καφετεριών, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, καλούνται οι καταστηματάρχες μέχρι τις 20 Ιουλίου, να προσέλθουν στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου για να καταθέσουν σκαρίφημα με του κοινόχρηστους χώρους που καταλαμβάνουν και παράλληλα να προτείνουν τυχόν επιπλέον κατάληψη η οποία πάντα να είναι στο πλαίσιο της νομιμότητας. Κατόπιν θα διενεργηθεί αυτοψία από κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας σύμφωνα πάντα με την άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου