ΤΟΠΙΚΑ

Σφραγίστηκαν οι κοινόχρηστες βρύσες σε Αγ. Λαυρέντιο και Ανω Λεχώνια

σφραγίστηκαν-οι-κοινόχρηστες-βρύσες-428749

Είχε εντοπιστεί μικροβιακό φορτίο – Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στα Κάτω Λεχώνια

Σε σφράγισμα των κοινόχρηστων βρυσών στον Αγιο Λευρέντιο και τα Ανω Λεχώνια, προχώρησαν χθες το πρωί συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ, μετά τον εντοπισμό στο πόσιμο νερό μικροβιακού φορτίου. Από Δευτέρα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου θα γίνει και η εγκατάσταση συστημάτων χλωρίωσης, προκειμένου να καταπολεμηθεί το μικροβιακό φορτίο.

Μέχρι τότε ισχύει η απαγόρευση κατανάλωσης νερού για πόση, μαγείρεμα και πλύσιμο φαγητών.

Οπως είναι γνωστό, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην τοπική κοινότητα του Αγίου Λαυρεντίου, όπου βάσει των αναλύσεων των δειγμάτων νερού που λήφθηκαν από το δίκτυο ύδρευσης του Αγίου Λαυρεντίου, το νερό είναι επιβαρυμένο με 16 ολικά κολοβακτηροειδή, 9 e-coli και 8 εντερόκοκκους.

Αντίστοιχα, στην τοπική κοινότητα Ανω Λεχώνια, εντοπίστηκε μία αποικία ολικών κολοβακτηροειδών και μία αποικία εντερόκοκκων ανά 100ml.

Και στις δύο περιπτώσεις το νερό κρίθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Για το πρόβλημα έχει ειδοποιηθεί η διεύθυνση υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Στα Κάτω Λεχώνια

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης των Κάτω Λεχωνίων, όπου οι κάτοικοι είχαν μείνει χωρίς νερό επί πέντε ημέρες. Νερό και με μικρή πίεση είχαν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η καθημερινότητά τους. Τελικώς το πρόβλημα αποκαταστάθηκε χθες αργά το μεσημέρι.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου