ΤΟΠΙΚΑ

Πάνω από 5.000 επισκέφθηκαν το παζάρι

πάνω-από-5-000-επισκέφθηκαν-το-παζάρι-428796

Θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουλίου στην έκταση απέναντι από το Πανθεσσαλικό

Περισσότεροι από 5.000 είναι οι επισκέπτες της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης του Δήμου Βόλου, μέσα στο πρώτο διήμερο της λειτουργίας του, στην έκταση απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο στη Ν. Ιωνία.

Το παζάρι αν και άνοιξε με… απώλειες σε αριθμό εμπόρων που είχαν κλείσει θέσεις για το εμπορικό κομμάτι δεν κατάφεραν όμως να εμφανιστούν είτε γιατί δεν μπορούσαν να αγοράσουν εμπόρευμα είτε γιατί δεν είχαν χρήματα για τη μεταφορική εταιρεία, άρχισε σιγά – σιγά να γεμίζει. Χθες, περισσότερες από 250 θέσεις είχαν καλυφθεί από πάγκους με εμπορεύματα κάθε λογής και η εμπορική «γειτονιά» του παζαριού, άρχισε να αποκτά ζωή.

Το σημαντικό είναι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΑΝΕΒΟ, Ανδρέα Ζέρβα και βάσει στοιχείων που του έδωσαν οι ίδιοι οι έμποροι, ότι ο κόσμος «αγκάλιασε» παρά την κρίση το παζάρι του Βόλου.

Περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες πέρασαν από το παζάρι μέσα στο πρώτο διήμερο.

Εκτός από το εμπορικό κομμάτι, στην έκταση απέναντι από το Πανθεσσαλικό, λειτουργεί το μεγαλύτερο λούνα παρκ της Ελλάδας με 23 παιχνίδια, ενώ το δικό τους στίγμα δίνουν οι εννιά ψησταριές και οι θέσεις με παραδοσιακό χαλβά.

Σύμφωνα με τους εμπόρους οι τζίροι είναι σαφώς μικροί λόγω της οικονομικής και τραπεζικής συγκυρίας, το σημαντικό είναι όμως ότι ο κόσμος έρχεται έστω και για βόλτα και ξοδεύει ακόμη και μικροποσά.

Υπάρχουν μάλιστα μεγάλες προσδοκίες για το Σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζεται ότι το παζάρι θα λειτουργήσει έως την ερχόμενη Τρίτη 14 Ιουλίου.

Η μετακίνηση γίνεται είτε με ιδιόκτητα μέσα (υπάρχει πάρκινγκ δυναμικότητας 400 αυτοκινήτων) είτε μέσω των γραμμών Νο 2 και Νο 9 του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου