ΤΟΠΙΚΑ

Παίρνουν πτυχία 200 απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου

παίρνουν-πτυχία-200-απόφοιτοι-της-ασπαιτ-430898

Ο αριθμός των σπουδαστών τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο, ενώ στόχος είναι η προσέλκυση και μεταπτυχιακού προγράμματος

Διακόσιοι απόφοιτοι των προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ (εκπαιδευτικής κατάρτισης) και ΠΕΣΥΠ (συμβουλευτικής και προσανατολισμού) της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, πρόκειται να παραλάβουν σήμερα τα πτυχία τους, κατά την τελετή απονομής τίτλων και καθομολόγησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις της σχολής, παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής, καθηγητή Σαράντου Ψυχάρη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι συγκεκριμένοι τίτλοι παρέχουν 60 πιστωτικές μονάδες στους κατόχους τους. Οι μεν απόφοιτοι του ΕΠΠΑΙΚ μπορούν να απορροφηθούν στην εκπαίδευση και σε εκπαιδευτικούς φορείς, οι δε του ΠΕΣΥΠ μπορούν να βρουν θέση σε γραφεία συμβουλευτικής και προσανατολισμού.

Μέσα σε ένα χρόνο, το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, κατάφερε να τριπλασιάσει τον αριθμό των σπουδαστών της. Από τους 70 την προηγούμενη χρονιά, φέτος ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους 200 απόφοιτοι. Μάλιστα φέτος, για πρώτη φορά λειτούργησε το πρόγραμμα ΠΕΣΥΠ (συμβουλευτικής και προσανατολισμού) που προσέλκυσε 42 άτομα, όλοι τους επιστήμονες με πτυχία.

Το πρόγραμμα των σπουδών που είναι διάρκειας ενός έτους ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου, στις νέες εγκαταστάσεις του τοπικού παραρτήματος της Σχολής, στο πρώην Πολυκλαδικό, στη Ν. Ιωνία. Μάλιστα, σύμφωνα με το Διευθυντή της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, Σ. Σαβελίδη, η «συγκατοίκηση» με τα λύκεια του συγκροτήματος ήταν ομαλή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ οι εγκαταστάσεις έδωσαν τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των σπουδαστών.

«Για το νέο έτος περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστών», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης. Η προκήρυξη των προγραμμάτων για την κατάθεση αιτήσεων αναμένεται στις αρχές Αυγούστου. Τα μαθήματα ξεκινούν τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου και διαρκούν έως τις 15 Ιουνίου. Τα δίδακτρα δε, είναι ύψους 600 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, συνεχίζονται οι προσπάθειες, προκειμένου το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο, να μπορέσει να λειτουργήσει και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. «Ευελπιστούμε ότι θα το πετύχουμε από το νέο έτος. Στόχος είναι να αποτελέσει η ΑΣΠΑΙΤΕ το δεύτερο πόλο ακαδημαϊκής γνώσης μετά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου