ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ασφαλιστήρια συμβόλαια σε σιωπηρή παράταση

ασφαλιστήρια-συμβόλαια-σε-σιωπηρή-πα-432452

Οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέτειναν την ισχύ των συμβολαίων για 45 ημέρες – Λίγα – λίγα τα χρήματα στους ασφαλιστές

Το 20% των ασφαλιστηρίων συμβολαίων στη Μαγνησία που αφορά κυρίως σε ασφάλειες αυτοκινήτων, δεν έχει ανανεωθεί, λόγω τραπεζικής αργίας. Το πρόβλημα είναι διπλό: από τη μία οι ασφαλιζόμενοι δεν έχουν το ρευστό που απαιτείται, από την άλλη οι ασφαλιστές που δεν διαθέτουν e-banking δεν μπορούν να πληρώσουν και τυπώσουν τα συμβόλαια. Πάντως οι ασφαλιστικές εταιρείες έδειξαν το κοινωνικό πρόσωπό τους, παρατείνοντας σιωπηρά για 30 έως 45 ημέρες την ισχύ των συμβολαίων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από την προηγούμενη Δευτέρα οπότε και οι τράπεζες έκλεισαν τις πόρτες τους, οι ασφαλισμένοι βρέθηκαν μπροστά σε αδιέξοδο. Από τη στιγμή που δεν έχουν ρευστό, δεν μπορούν να πληρώσουν για την ανανέωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους, κυρίως στα αυτοκίνητα, για τα οποία απαιτούνται μεγαλύτερα ποσά.

Ομως και οι ασφαλιστές που δεν διαθέτουν e-banking δεν μπορούν να πληρώσουν και να τυπώσουν συμβόλαια. «Εχουμε βρει κάποιες διεξόδους μέσω πιστωτικών, χρεωστικών καρτών και e- banking για την ανανέωση κάποιων ασφαλιστηρίων συμβολαίων», ανέφερε το μέλος του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας, κ. Αννα Τσιτσιγιάννη.

Η ίδια εκτιμά ότι από το σύνολο του χαρτοφυλακίου κάθε ασφαλιστή, εκκρεμεί η ανανέωση για το 20% περίπου. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 1.500 ασφαλιστήρια συμβόλαια, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.

«Περνάμε δύσκολες ημέρες», ανέφερε η κ. Τσιτσιγιάννη, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη κι αν γίνουν οι ανανεώσεις και οι ασφαλιστικές εταιρείες, βάλουν την προμήθεια στους διαμεσολαβούντες, οι ίδιοι δεν μπορούν να λάβουν τα ποσά που αντιστοιχούν παρά με τον καθιερωμένο -τις τελευταίες ημέρες- τρόπο: 60- 60 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση από τα ΑΤΜ’s.

Πάντως οι ασφαλιστικές εταιρείες δείχνουν το κοινωνικό πρόσωπό τους. Δίνουν σιωπηρή παράταση της ισχύος των ασφαλιστικών συμβολαίων από 30 έως 45 ημέρες. Η παράταση ουσιαστικά θα μετρήσει ως αναδρομική ασφάλεια όταν το συμβόλαιο ανανεωθεί. «Στόχος είναι να μην αφήσουν κανένα ανασφάλιστο», σημείωσε η κ. Τσιτσιγιάννη.

Η ίδια επικαλέστηκε παράδειγμα πελάτη της, ο οποίος, μολονότι το ασφαλιστήριό του έληξε πριν από έξι ημέρες, η ασφαλιστική εταιρεία δέχθηκε να του καλύψει τη ζημιά που προκλήθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα. «Αυτό δεν θα γινόταν στο παρελθόν. Εγινε όμως και είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής που ακολουθούν για το κρίσιμο αυτό διάστημα οι ασφαλιστικές εταιρείες», σημείωσε η κ. Τσιτσιγιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου