ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία για τα έργα του ΕΣΠΑ

ανησυχία-για-τα-έργα-του-εσπα-432664

Ενημέρωση στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ στο Βόλο και τη Μαγνησία εκφράστηκε χθες στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας. Στη συνεδρίαση έγινε αναλυτική ενημέρωση για τη διακοπή των εργασιών και τον αντίκτυπο που θα υπάρξει εάν δεν συνεχιστεί απρόσκοπτα η ολοκλήρωσή τους, δεδομένου ότι το χρονικό πλαίσιο που υπάρχει είναι ασφυκτικό, καθώς το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2015.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας, Γιώργος Τσαλαπόρτας, η συνεδρίαση ενημερώθηκε για την υφιστάμενη κατάσταση και συζήτησε για την επείγουσα ανάγκη να υπάρξει ευαισθητοποίηση για το θέμα ώστε τα ημιτελή έργα να μπουν σε τροχιά υλοποίησης και να ολοκληρωθούν όπως αρχικώς προγραμματίστηκαν.

Ωστόσο, η Αντιπροσωπεία θα αποφασίσει σε νέα συνεδρίασή της τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να παρέμβει ώστε να δοθεί λύση και οι εργολάβοι, οι οποίοι είναι απλήρωτοι επί δίμηνο και είχαν το δικαίωμα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία να κάνουν διακοπή, να συνεχίσουν τις εργασίες.

Οπως είναι γνωστό, εκτός από τα αποχετευτικά έργα της ΔΕΥΑΜΒ για την Αγριά, οι εργασίες σταμάτησαν και για το έργο μεταφοράς νερού στον ορεινό όγκο του Φυτόκου, αλλά και το έργο αποχέτευσης του Σωρού και το κτίριο ηλεκτρονικών υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ δεν προχωρά η βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας του Αλμυρού.

Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ προσανατολίζεται να ζητήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία των προγραμμάτων και εάν υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ.

Οι λογαριασμοί των έργων έμειναν απλήρωτοι για τουλάχιστον δύο μήνες, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, με αποτέλεσμα οι εργολάβοι δημοσίων έργων να θεμελιώσουν δικαίωμα και εδώ και τρεις εβδομάδες να έχουν προχωρήσει σε διακοπή εργασιών.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου