ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς Ε9 ο Δήμος Βόλου

χωρίς-ε9-ο-δήμος-βόλου-475787

Απόφαση καταγραφής της δημοτικής περιουσίας εν μέσω αιχμών από την αντιπολίτευση

Εκτεθειμένος απέναντι στην εφορία ο Δήμος Βόλου, ο οποίος επί σειρά ετών δεν καταθέτει Ε9 επειδή δεν γνωρίζει την περιουσία του! Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα ανατεθεί σε εξωτερικούς συμβούλους η καταγραφή της δημοτικής περιουσίας που κινδυνεύει από καταπατήσεις, ωστόσο η απόφαση προκάλεσε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση που αφενός έκανε λόγο για σκανδαλώδη αμοιβή εξωτερικών συνεργατών και αφετέρου για πρόθεση ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας.

Οπως αποφασίστηκε, θα διατεθεί ποσό 72.400 ευρώ προκειμένου εξωτερικοί σύμβουλοι να καταγράψουν την περιουσία του Δήμου Βόλου. «Πρόκειται για ποσό σκάνδαλο», είπε ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας, Ιάσονας Αποστολάκης, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος με περισσή ευκολία προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες ενώ την εργασία θα μπορούσαν να κάνουν οι ίδιες οι δημοτικές υπηρεσίες.

«Εσείς το λέτε καταγραφή και αξιοποίηση. Ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας το λέμε εμείς. Να δηλώσετε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να πουλήσετε ούτε ένα ακίνητο», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος.

«Ο Δήμος Βόλου εν έτει 2015 δεν καταθέτει Ε9 επειδή δεν γνωρίζει την περιουσία του. Παρανομούμε. Δεν πρέπει να γίνει καταγραφή και να προστατεύσουμε την περιουσία της πόλης; Κι αν προκύψει δυνατότητα αξιοποίησης να το κάνουμε; Σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπουλήσουμε ακίνητα», δήλωσε σε κατηγορηματικό τόνο ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος.

«Η καταγραφή είναι αναγκαιότητα γιατί υπάρχει κίνδυνος καταπατήσεων. Ομως η υπηρεσία με έγγραφό της δηλώνει αδυναμία να το κάνει και γι’ αυτό καταφύγαμε στη λύση των εξωτερικών συνεργατών», είπε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου. Ο κ. Θεοδώρου μάλιστα υποστήριξε ότι δεν βρήκε τίποτα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία μέσω της ΑΝΕΒΟ στην οποία έδωσε 45.000 ευρώ καταγράφτηκε μόλις το 6% της δημοτικής περιουσίας.

«Το μόνο που βρήκαμε ήταν ένας αξιόλογος αλλά κενός μηχανισμός αναζήτησης της δημοτικής περιουσίας. Περιλαμβάνονται μόνο 1.200 τίτλοι ακινήτων. Ούτε τοπογραφικά, ούτε άδειες. Θέλουμε να βρούμε πλήρη στοιχεία, να γίνει πλήρης καταγραφή», υπογράμμισε από την πλευρά του και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βόλου, Στ. Διαμαντίδης.

Του έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής υπεραμύνθηκε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, τονίζοντας ότι κατά τον Καλλικράτη κάθε πρώην Δήμος έφερνε τους τίτλους σε χαρτιά και όλα αυτά θα έπρεπε να συγκεντρωθούν, να καταγραφούν και να ξεκινήσει η αρχειοθέτησή τους σε ξεχωριστούς φακέλους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου