ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση «μπουλντόζα» σε περίπτερα

επιχείρηση-μπουλντόζα-σε-περίπτερ-476045

«Δεν θα μείνει ούτε ένα», εμφανίστηκε αδιάλλακτος ο Δήμαρχος, Αχ. Μπέος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Επιχείρηση… μπουλντόζα για 21 περίπτερα στους οδικούς άξονες Ιωλκού, Καρτάλη, Δημητριάδος και Ιάσονος. Αντί της μετεγκατάστασης σε χώρους που να μην εμποδίζουν, ο κ. Μπέος εμφανίστηκε αδιάλλακτος: «έως τέλος του 2015 δεν θα υπάρχει περίπτερο στους συγκεκριμένους δρόμους έως την Αναλήψεως. Δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία και στην κίνηση των ΑμεΑ. Δεν μπορούμε εν έτει 2015 να λειτουργούμε με τους ρυθμούς του 1950» είπε χαρακτηριστικά, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία αποφασίστηκε η άμεση απομάκρυνση 9 κλειστών και η μετεγκατάσταση 12 ενεργών έως τέλος του έτους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Ξεκαθάρισα στην Ενωση Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης, που είναι οι ιδιοκτήτες των αδειών των περιπτέρων ότι δεν θα μείνει ούτε ένα. Για τα κλειστά συμφώνησαν. Για τα 12 ενεργά ζήτησαν νέα συνάντηση μαζί μου την ερχόμενη Τρίτη», είπε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος δεν άφησε κανένα περιθώριο για τη δραστηριοποίηση περιπτέρων στους τέσσερις συγκεκριμένους οδικούς άξονες για να συναντήσει αντιδράσεις τόσο από τις ομάδες της αντιπολίτευσης όσο και από την εκπρόσωπο των περιπτερούχων – γραμματέα του Συλλόγου, Ευαγγελία Ρήτα.

«Τα περίπτερα δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τα σημεία που έχουν συγκεκριμένη εμπορική αξία. Μπορούν να μετατοπιστούν λίγα μέτρα για να μην εμποδίζουν αλλά όχι να αλλάξουν δρόμους. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να αναζητήσουμε λύση, μέσα από νέες κατασκευές πιο στενές ώστε να διασφαλίζεται το απαιτούμενο πλάτος διαδρόμου στα πεζοδρόμια», ανέφερε η κ. Ρήτα.

Τη θέση της παράταξης για την εξέταση κάθε περίπτωσης περιπτέρου ξεχωριστά, επανέλαβε και στο δημοτικό συμβούλιο, ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Κώστας Γαργάλας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ τόσο της ανεμπόδιστης μετακίνησης των ΑμεΑ όσο και της ύπαρξης των περιπτέρων.

«Θα μπορούσε να υπάρξει λύση αν η υπηρεσία έδειχνε μεγαλύτερη προσοχή και υπευθυνότητα. Ερχεται εισήγηση για την απομάκρυνση των περιπτέρων χωρίς να έχουν χωροθετηθεί νέες θέσεις», είπε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, ζητώντας την απόσυρση της εισήγησης.

Υπέρ της απόφασης της δημοτικής κοινότητας Βόλου που γνωμοδότησε θετικά για την απομάκρυνση 12 ενεργών περιπτέρων υπό την προϋπόθεση να χωροθετηθούν σε σημεία ίσης εμπορικής αξίας, τάχθηκε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός τονίζοντας ότι κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά.

Οι προτάσεις των μειοψηφιών δεν πέρασαν. Πλέον απομένει η συνάντηση που θα έχει ο κ. Μπέος με την Ενωση Αναπήρων την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, σε μια τελευταία προσπάθεια «να βρεθεί η χρυσή τομή», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τοπικής ένωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου