ΤΟΠΙΚΑ

Εκλέγουν διευθυντές δημοτικών σχολείων

εκλέγουν-διευθυντές-δημοτικών-σχολε-477778

Για πρώτη φορά οι δάσκαλοι επιλέγουν μέσω ψήφου τους διευθυντές των σχολικών μονάδων

Κάλπες στο σύνολο των δημοτικών σχολείων του νομού -τετραθέσιων και άνω- στήνονται σήμερα για τις ανάγκες των εκλογών που θα αναδείξουν τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί καλούνται μέσω ψήφου να επιλέξουν τους διευθυντές των σχολείων και το… ποδαρικό στο νέο τρόπο εκλογής διευθυντών θα γίνει από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 131 υποψηφίων που διεκδικούν 85 θέσεις διευθυντών στα δημοτικά σχολεία. Ανακοινώθηκαν τα μόρια των υποψηφίων με βάση την κατάρτιση και την εκπαιδευτική τους εμπειρία και ήδη από προχθές οι εκλογικοί κατάλογοι βρίσκονται σε κάθε σχολική μονάδα.

Η ψηφοφορία θα γίνει ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα. Σήμερα, την τελευταία διδακτική ώρα δεν θα γίνουν μαθήματα, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να ψηφίσουν για το διευθυντή του σχολείου τους. Τα αποτελέσματα της κάλπης, η εκπαιδευτική επιτροπή θα στείλει στο τοπικό ΠΥΣΠΕ.

Την επόμενη εβδομάδα τους διευθυντές σε Γυμνάσια και Λύκεια -συνολικά 84 θέσεις- θα εκλέξουν και οι καθηγητές.

Σημειώνεται ότι έως 23 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εκλογή των διευθυντών των σχολικών μονάδων, έως τις 24 Ιουνίου των υποδιευθυντών και μέχρι τις 31 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν αναδειχθεί οι Διευθυντές Εκπαίδευσης. Εως τέλος του έτους θα έχουν αναδειχθεί και οι σχολικοί σύμβουλοι.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου