ΤΟΠΙΚΑ

Ξηλώνονται πέντε περίπτερα σε Ν. Ιωνία και Πορταριά

ξηλώνονται-πέντε-περίπτερα-σε-ν-ιωνία-483321

Αλλάζουν θέσεις περίπτερα του κέντρου που δεν αφήνουν διάδρομο 1,30μ.

Στο ξήλωμα και την απομάκρυνση πέντε περιπτέρων που παραμένουν κλειστά, εκ των οποίων τα τέσσερα στη Ν. Ιωνία και ενός στην Πορταριά, προχωρά άμεσα ο Δήμος Βόλου.

Το θέμα έρχεται προς έγκριση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Βόλου, την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουνίου, στη 1:30 το μεσημέρι.

Τα περίπτερα που πρόκειται να απομακρυνθούν είναι τα εξής:

  • Στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Στρ. Ιωάννου στη Ν. Ιωνία που παραμένει κλειστό από τότε που απεβίωσε ο δικαιούχος.
  • Στη συμβολή των οδών Ε. Βενιζέλου και Σαγγαρίου που επίσης παραμένει κλειστό από τότε που παραιτήθηκε ο δικαιούχος.
  • Στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Ελλησπόντου που παραμένει κλειστό από τότε που απεβίωσε ο δικαιούχος.
  • Στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Μαγνησίας που είναι επίσης κλειστό μετά την παραίτηση του δικαιούχου.
  • Στην Πορταριά μετά το θάνατο του δικαιούχου.

Πρόκειται για τα πρώτα πέντε από το σύνολο των περίπου 40 σχολαζόντων περιπτέρων που θα απομακρύνει ο Δήμος Βόλου. Στην ίδια συνεδρίαση, αναμένεται να αποφασιστεί και η αλλαγή του χάρτη για τα περίπτερα στη Δημητριάδος, Ιάσονος, Καρτάλη και Ιωλκού που δεν αφήνουν περιθώριο διέλευσης στα πεζοδρόμια πλάτους τουλάχιστον 1,30μ. όπως ορίζει ο Νόμος.

Οπως είναι γνωστό, μαζί με τα «σχολάζοντα», ο Δήμος Βόλου επιχειρεί αλλαγές στο χάρτη διάταξης των περιπτέρων στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση πεζών, ατόμων με ειδικές ανάγκες και μαμάδων με καροτσάκια.

Σύμφωνα με την εισήγηση περίπτερα που δεν αφήνουν χώρο διέλευσης τουλάχιστον 1,30μ. στο πεζοδρόμιο θα απομακρυνθούν. Ο Δήμος Βόλου θα προτείνει σε κάθε επαγγελματία δύο λύσεις για τη νέα θέση του περιπτέρου, προκειμένου να επιλέξει. Μάλιστα, θα υπάρξει και μελέτη προκειμένου όλα τα περίπτερα -τύπου κιόσκια- να είναι ομοιόμορφα τουλάχιστον για το κέντρο της πόλης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επί τάπητος έρχεται και το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον κόμβο – θέση «Αστέρια», προκειμένου να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων που κινούνται από το παραλιακό Πήλιο προς το Βόλο και αντίστροφα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η μονοδρόμηση της παραλιακής οδού Βόλου – Αγριάς προκειμένου να εξασφαλίζεται συνεχής ροή των οχημάτων από Βόλο προς το παραλιακό Πήλιο και της περιφερειακής οδού μέσω τούνελ προκειμένου η κυκλοφορία να είναι συνεχής για όσους κινούνται από Πήλιο προς Βόλο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα του φωτεινού σηματοδότη στον Κόμβο «Αστέρια», προκειμένου να δίνεται μεγαλύτερος χρόνος στη διέλευση των οχημάτων, με στόχο τη μείωση των καθυστερήσεων σε ποσοστό τουλάχιστον 75%. Επειδή όμως κατά τις ημέρες αιχμής υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εξακολουθούν να σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις, η Υπηρεσία προτείνει τη διακοπή λειτουργίας της φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο «Αστεριών», κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής (Σάββατο, Κυριακή και Εορτές) και τη διασφάλιση συνεχούς αδιάκοπτης ροής με καθορισμό:

-Υποχρεωτικής πορείας προς τα δεξιά, προς την περιφερειακή οδό, για τα οχήματα που προσεγγίζουν τον κόμβο επιστρέφοντας στο Βόλο μέσω Αγριάς. – Υποχρεωτικής πορείας ευθεία, για τα οχήματα που προσεγγίζουν τον κόμβο και κινούνται προς Αγριά, μέσω Παραλιακής Ε.Ο. Βόλου – Αγριάς και ταυτόχρονα απαγόρευση εισόδου στη Σήραγγα της Γορίτσας για όλα τα οχήματα που την προσεγγίζουν μέσω Βόλου, με τοποθέτηση σχετικής προειδοποιητικής σήμανσης στους κόμβους της Περιφερειακής Οδού πριν από την οδό Ιωλκού έως και την οδό Αλκίππης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου