ΤΟΠΙΚΑ

Στις κάλπες 1.300 δάσκαλοι για το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

στις-κάλπες-1-300-δάσκαλοι-για-το-σύλλογο-ε-485682

Αναμένεται να υπολειτουργήσουν τα σχολεία

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 1.300 περίπου δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Μαγνησίας για να εκλέξουν τη νέα διοίκηση του συλλόγου τους για την ερχόμενη διετία. Τα σχολεία θα υπολειτουργήσουν και μαθήματα θα γίνουν από τους εκπαιδευτικούς μη μέλη του Συλλόγου και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που δεν λαμβάνουν μέρος στις διαδικασίες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πέντε παρατάξεις θα δώσουν τη μάχη της κάλπης για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η Ριζοσπαστική Παρέμβαση, η ΔΑΚΕ, η Αγωνιστική Συσπείρωση, η Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Αντίσταση και η Δημοκρατική συνεργασία, θα διεκδικήσουν την ψήφο των εκπαιδευτικών στις σημερινές εκλογές.

Οι κάλπες θα στηθούν στο 3ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου (Γαλλίας και Ογλ). Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στη μία το μεσημέρι και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, οπότε και θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Προηγουμένως, στις 8 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, θα γίνει η εκλογοαπολογιστική συνέλευση των δασκάλων.

Στις εκλογές οι δάσκαλοι καλούνται να αναδείξουν τη νέα διοίκηση του Συλλόγου για την επόμενη διετία, τους αντιπροσώπους της ΔΟΕ για την 84η συνέλευση του κλάδου και τους αντιπροσώπους για το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Η ΕΛΜΕ

Σε ρυθμούς εκλογών όμως και οι καθηγητές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ενωσης. Οι κάλπες θα στηθούν στο Καρτάλειο Διδακτήριο την Πέμπτη 11 Ιουνίου.

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση των καθηγητών αναμένεται να γίνει μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, πιθανότητα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στις εκλογές. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έληξε τα μεσάνυκτα.

Εκλέγουν διευθυντές

Το εκλογικό σκηνικό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, συμπληρώνουν οι κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου, την τελευταία ώρα του σχολικού ωραρίου, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας θα κληθούν να εκλέξουν διευθυντές. Υποψηφιότητα έχουν θέσει 135 εκπαιδευτικοί που διεκδικούν 85 θέσεις διευθυντών στα δημοτικά σχολεία.

Στις 19 Ιουνίου, με την ολοκλήρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων, διευθυντές θα εκλέξουν και οι καθηγητές. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων πήρε παράταση έως και σήμερα προκειμένου τις αιτήσεις τους να υποβάλλουν κι όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα. Εως και την Τετάρτη το μεσημέρι 127 καθηγητές είχαν καταθέσει υποψηφιότητα για 84 θέσεις διευθυντών σε γυμνάσια και λύκεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου