ΤΟΠΙΚΑ

«Καταστράφηκα οικονομικά και επαγγελματικά»

καταστράφηκα-οικονομικά-και-επαγγε-486846

Κραυγή αγωνίας από εργολάβο που φέρεται να εισέπραξε χρήματα από τα δημοτικά ταμεία για έργο που θα έπρεπε να πληρωθεί στην Probank

Κραυγή αγωνίας για την οικονομική και επαγγελματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, από τον πολιτικό μηχανικό Χρ. Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, για να διηγηθεί την περιπέτειά του η οποία ακολουθεί παράλληλη πορεία με την υπόθεση πρώην ταμία του Δήμου Βόλου, στον οποίο έχει καταλογιστεί μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οπως ανέφερε ενώπιον των μελών της οικονομικής επιτροπής ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, έχει καταστραφεί οικονομικά και επαγγελματικά, από τη στιγμή που ο Δήμος Βόλου του καταλόγισε ποσό 230.000 ευρώ το οποίο ο ίδιος αρνείται ότι εισέπραξε από τα δημοτικά ταμεία.

Η υπόθεση είναι γνωστή και αφορά το έτος 2010. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είχε αναλάβει ως εργολάβος την εκτέλεση έργου για λογαριασμό του Δήμου Βόλου, μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Είχε λάβει δάνειο από την τράπεζα Probank και για την αποπληρωμή του είχε εκχωρήσει στην ίδια την τράπεζα το δικαίωμα είσπραξης των λογαριασμών του έργου.

Οι δόσεις καλύπτονταν κανονικά έως και τον όγδοο λογαριασμό του έργου. Ο Δήμος Βόλου, πλήρωνε απευθείας στην Probank το ποσό που αντιστοιχούσε κάθε φορά στην πορεία εκτέλεσης των εργασιών.

Ομως, η τράπεζα έστειλε εξώδικο στο Δήμο Βόλου για τον ένατο και δέκατο λογαριασμό του έργου, ύψους 230.000 ευρώ περίπου. Αναζητώντας στοιχεία η τότε δημοτική αρχή, διαπίστωσε ότι ο εργολάβος, βάσει των ενταλμάτων πληρωμής που υπέγραψε, φέρεται να εισέπραξε στο χέρι από τον ταμία του Δήμου Βόλου, το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να είχε πληρωθεί απευθείας στην Probank.

Ακολούθησε έλεγχος ορκωτών λογιστών, ένορκη διοικητική εξέταση και τελικά καταλογίστηκε τόσο στον ταμία όσο και στον κ. Τριανταφυλλόπουλο, το ποσό των 230.000 ευρώ που έλειπε από τα δημοτικά ταμεία. Σημειώνεται ότι το ποσό είναι μέρος μεγαλύτερου το οποίο κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε πρώην ταμίας του Δήμου.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, υπογράμμισε ότι ουδέποτε εισέπραξε το ποσό και ισχυρίστηκε ότι υπέγραψε τα εντάλματα πληρωμής έχοντας εμπιστοσύνη στους θεσμούς και προκειμένου να φύγει γρηγορότερα από πάνω του ένα δυσβάστακτο φορτίο. Υποστήριξε ότι έγινε πρόωρος εις βάρος του καταλογισμός του ποσού, χωρίς να έχει προηγηθεί διαχειριστικός έλεγχος και άφησε αιχμές για «μαγειρέματα» στα δημοτικά ταμεία.

Ζήτησε μάλιστα να αρθεί ο εις βάρος του καταλογισμός, που έχει ως αποτέλεσμα εδώ και πέντε χρόνια να μην μπορεί να εκδώσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και παράλληλα να του έχει γίνει κατάσχεση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Εμφανώς εκνευρισμένος μάλιστα, επιτέθηκε φραστικά εναντίον της πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών, Νατάσσας Οικονόμου, που χειρίστηκε την υπόθεση. «Κατέστρεψες εμένα και την οικογένειά μου», είπε.

Από την πλευρά της η κ. Οικονόμου δήλωσε αγανακτισμένη για «τη χυδαιότητα του κ. Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος ορμώμενος από το πρόβλημά του προσπαθεί να δημιουργήσει σκιές σκανδάλου, μπερδεύοντας καταστάσεις». Τόνισε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε κανένα συμφέρον να αποκρύψει οτιδήποτε γύρω από την υπόθεση που αφορούσε τη διοίκηση έως το 2010 και υπογράμμισε ότι υπερασπίστηκε ως όφειλε το συμφέρον του Δήμου Βόλου, τηρώντας μέχρι κεραίας τη νομοθεσία. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και επεσήμανε ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον υπό δικαστική διερεύνηση, τονίζοντας ότι η οικονομική επιτροπή δεν έχει πλέον καμία αρμοδιότητα.

Η ακρόαση του κ. Τριανταφυλλόπουλου, μετά από αίτημά του, θα επαναληφθεί και ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου που συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 8 Δεκεμβρίου 2015.

Αλλα θέματα

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια λαμπτήρων και γιορτινού διάκοσμου ύψους 232.000 ευρώ και δόθηκε ειδική εντολή στις δικηγόρους του Δήμου Βόλου να παραστούν στο ΣτΕ όπου έχει προσφύγει το ΙΚΑ εναντίον του Δήμου Βόλου για περίπτωση βεβαίωσης ενσήμων, τον καταλογισμό των οποίων δεν δέχεται ο Δήμος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου