ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι από 100 καθηγητές διεκδικούν θέση διευθυντή

περισσότεροι-από-100-καθηγητές-διεκδικο-487094

Σε 84 Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής

Περίπου 127 καθηγητές σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κατέθεσαν χθες τις αιτήσεις τους, διεκδικώντας τη θέση του Διευθυντή στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής. Ωστόσο η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε, καθώς δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για δύο ημέρες, προκειμένου να μπορέσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και όσοι καθηγητές βγήκαν σε διαθεσιμότητα και ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του διευθυντή στα σχολεία.

Οπως είναι γνωστό, σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας «αναζητούνται» 84 διευθυντές για ισάριθμες σχολικές μονάδες, οι οποίοι θα προκύψουν για πρώτη φορά μέσα από τις κάλπες που θα στηθούν στα ίδια τα σχολεία, πιθανότατα στις 19 Ιουνίου, με την ολοκλήρωση και των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Στα δημοτικά σχολεία η αντίστοιχη εκλογική διαδικασία θα γίνει στις 10 Ιουνίου. Ηδη τις αιτήσεις τους έχουν καταθέσει περί τους 150 εκπαιδευτικούς που διεκδικούν 85 θέσεις. Ανάμεσα στους υποψηφίους είναι το σύνολο των νυν διευθυντών των σχολικών μονάδων, που θα διεκδικήσουν εκ νέου τη θέση τους για την επόμενη διετία.

Εντός των ημερών αναμένεται να συνεδριάσει το υπηρεσιακό συμβούλιο που θα βγάλει τα μόρια των υποψηφίων με βάση την κατάρτιση και την εκπαιδευτική τους εμπειρία. Θα ακολουθήσει περίοδος ενστάσεων και θα εκδοθούν οι εκλογικοί κατάλογοι σε κάθε σχολική μονάδα. Η ψηφοφορία θα γίνει την τελευταία διδακτική ώρα της 10ης Ιουνίου και η εκπαιδευτική επιτροπή θα αποστείλει τα αποτελέσματα στο ΠΥΣΠΕ.

Σημειώνεται ότι έως 23 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εκλογή των διευθυντών των σχολικών μονάδων, έως τις 24 Ιουνίου των υποδιευθυντών και μέχρι τις 31 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν αναδειχθεί οι Διευθυντές Εκπαίδευσης. Εως τέλος του έτους θα έχουν αναδειχθεί και οι σχολικοί σύμβουλοι.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου