ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις από το 2ο Γυμνάσιο Βόλου για την χωροταξική κατανομή των μαθητών

αντιδράσεις-από-το-2ο-γυμνάσιο-βόλου-γι-488871

Προβλέπεται η δημιουργία τριών τμημάτων έναντι τεσσάρων στο 5ο Γυμνάσιο

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στο σχέδιο της χωροταξικής κατανομής των μαθητών από τα Γυμνάσια στα Λύκεια και ήδη οι πρώτες αντιδράσεις εγείρονται από το 2ο Γυμνάσιο Βόλου, στο οποίο προβλέπεται η σύσταση τριών τμημάτων από τη νέα σχολική χρονιά, έναντι τεσσάρων στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου. Και πέρυσι, ο αριθμός των μαθητών και άρα των τμημάτων είχε γίνει… μήλο της έριδος μεταξύ των συγκεκριμένων δύο γυμνασίων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι αντιδράσεις εγείρονται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βόλου, που απευθύνονται με επιστολή διαμαρτυρίας τους προς το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη.

Οπως υποστηρίζουν οι γονείς αντί να κατανεμηθούν στο 2ο Γυμνάσιο 74 μαθητές, προκειμένου να συσταθούν τέσσερα τμήματα, ο αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν στην α’ τάξη δεν θα ξεπεράσει τους 68.

«Οπως γίνεται κατανοητό όχι μόνο δεν διορθώσατε, τουναντίον διατηρήσατε και επεκτείνατε την άδικη στάση σας έναντι του σχολείου μας», αναφέρουν στην επιστολή διαμαρτυρίας τους οι γονείς και κάνουν λόγο για «προσπάθεια μείωσης του κύρους του σχολείου». Ζητούν δε να διορθωθεί η στρεβλή κατάσταση, να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών του σχολείου, να δημιουργηθεί και θέση υποδιευθυντή, να κατανεμηθούν ισόρροπα οι μαθητές.

Τις απόψεις του Συλλόγου Γονέων, υποστηρίζει και η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Βόλου, κ. Ευτυχία Βουρδουμπάκη. «Δεν έχει γίνει ισόρροπη κατανομή των μαθητών με αποτέλεσμα το ιστορικό 2ο Γυμνάσιο να έχει αποδεκατιστεί από μαθητικό πληθυσμό την τελευταία πενταετία», υποστηρίζει η κ. Βουρδουμπάκη.

Οπως εξηγεί εξαιτίας της έλλειψης μαθητών στο σχολείο δεν υπάρχει ούτε καν υποδιευθυντής, την ίδια ώρα που στο 5ο Γυμνάσιο υπάρχουν δύο. Η ίδια υπογραμμίζει ότι το 2ο Γυμνάσιο πέραν των 12 μεγάλων αιθουσών διαθέτει κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή για να απορροφήσει περισσότερους μαθητές εν αντιθέσει με το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, που συστεγάζεται με το 1ο ΕΠΑΛ στο Καρτάλειο Διδακτήριο και πέρυσι δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα με τη «συγκατοίκηση» των σχολείων. «Ζητήσαμε την επόμενη σχολική χρονιά να δημιουργηθούν τέσσερα τμήματα προς αποκατάσταση του λάθους που είχε γίνει πέρυσι. Ομως συστήνονται τρία τμήματα την ίδια ώρα που στο 5ο Γυμνάσιο προβλέπονται τέσσερα», ανέφερε η κ. Βουρδουμπάκη, που πρόκειται να επισκεφθεί το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, ζητώντας την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος του 2ου Γυμνασίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου