ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για τη γεννήτρια που δεν λειτούργησε στο Βιολογικό Καθαρισμό

προκαταρκτική-για-τη-γεννήτρια-που-δε-492642

Με αποτέλεσμα ανεπεξέργαστα λύματα να πέσουν στον Ξηριά – Μηνύσεις για δυσφήμιση

Στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί για ποιο λόγο δεν λειτούργησε η γεννήτρια στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού, την Παρασκευή 15 Μαΐου, με αποτέλεσμα ανεπεξέργαστα λύματα να πέσουν στον Ξηριά, αποφάσισε να προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ.

Με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου θα διερευνηθεί αν υπάλληλοι υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα και ποιοι ήταν εκείνοι.

Οπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, η γεννήτρια στο βιολογικό δεν λειτούργησε ελλείψει πετρελαίου με αποτέλεσμα λύματα να πέσουν στον Ξηριά. Για ποιο λόγο δεν υπήρχε πετρέλαιο και τυχόν ευθύνες εργαζομένων θα αναζητηθούν μέσα από την προκαταρκτική εξέταση.

Εάν βρεθεί ότι υπάλληλοι εμπλέκονται στην υπόθεση, θα περάσουν από πειθαρχικό συμβούλιο, τα πέντε μέλη του οποίου ορίστηκαν επίσης χθες.

Μηνύσεις για δυσφήμιση

Εκτός από την προκαταρκτική εξέταση και τη συγκρότηση του πενταμελούς πειθαρχικού, αποφασίστηκε η ΔΕΥΑΜΒ να κινηθεί και με μηνύσεις εναντίον των «ρυπαντών» της. «Θα κινηθούμε με μηνύσεις και αγωγές διεκδικώντας αποζημίωση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δυσφήμισαν την εταιρεία και την πόλη. Τα λεγόμενα δημοσιογραφικά σκουπίδια», είπε ο κ. Μπέος.

«Εάν οι μηνύσεις αφορούν δημοσιογράφους, δεν ψηφίζω υπέρ των μηνύσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημ. Κουτσιφέλης.

«Είναι συνεταιράκια σας γι’ αυτό», απάντησε ο κ. Μπέος.

«Εσείς μιλάτε για δημοσιογραφικά σκουπίδια, υπάρχουν όμως και δημοσιογραφικά απολειφάδια», σχολίασε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, Κώστας Γαργάλας.

«Δεν θα μείνει τίποτα έωλο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και τη φήμη της ΔΕΥΑΜΒ», διεμήνυσε ο κ. Μπέος.

Εξεταστική για την ΕΡΓΗΛ

Εξεταστική επιτροπή που θα αναλάβει να διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες και από ποιους -πολιτικά πρόσωπα ή και υπηρεσιακούς παράγοντες- για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, συγκροτεί η ΔΕΥΑΜΒ, με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Μολονότι για την υπόθεση υπάρχει απαλλακτικό βούλευμα, η διαδικασία ξεκινά από μηδενική βάση. Η επιτροπή που θα είναι διμελής, θα στηριχθεί τόσο στον υπάρχοντα φάκελο για την υπόθεση όσο και στα νέα στοιχεία που προέκυψαν αλλά και στην πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ που ανέλαβε την τελική επιμέτρηση του έργου.

Το πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον επόμενο ένα μήνα. «Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αχ. Μπέος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου