ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρυθμούς εκλογών για τους διευθυντές Γυμνασίων – Λυκείων οι καθηγητές

σε-ρυθμούς-εκλογών-για-τους-διευθυντέ-494251

Ξεκίνησε χθες η κατάθεση των αιτήσεων όσων ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του διευθυντή

Σε ρυθμούς εκλογών για την ανάδειξη των διευθυντών των Γυμνασίων και Λυκείων, μπήκαν από χθες και οι καθηγητές της Μαγνησίας. Σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας «αναζητούνται» 84 διευθυντές για ισάριθμες σχολικές μονάδες, οι οποίοι θα προκύψουν για πρώτη φορά μέσα από τις κάλπες που θα στηθούν στα ίδια τα σχολεία, πιθανότατα στις 19 Ιουνίου, με την ολοκλήρωση και των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από χθες ξεκίνησε η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας που θέλουν να διεκδικήσουν τη θέση του διευθυντή σε Γυμνάσιο ή Λύκειο της επιλογής τους.

Στο κτίριο Μουρτζούκου, σύμφωνα με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη, έχει στηθεί ολόκληρο… στρατηγείο για να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία: διαφορετικό συνεργείο ελέγχει ποιος από τους ενδιαφερόμενους έχει δικαίωμα κατάθεσης αίτησης, άλλο συνεργείο εκδίδει τις βεβαιώσεις που απαιτούνται και άλλο δέχεται τις τελικές αιτήσεις.

Ηδη από την πρώτη ημέρα, το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών ήταν μεγάλο.

Σημειώνεται ότι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται έως και την Τετάρτη 3 Ιουνίου.

Οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στα σχολεία θα στηθούν πιθανότατα στις 19 Ιουνίου με την ολοκλήρωση και των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Στα δημοτικά σχολεία η αντίστοιχη εκλογική διαδικασία θα γίνει στις 10 Ιουνίου. Ηδη τις αιτήσεις τους έχουν καταθέσει περί τους 150 εκπαιδευτικούς που διεκδικούν 85 θέσεις. Ανάμεσα στους υποψηφίους είναι το σύνολο των νυν διευθυντών των σχολικών μονάδων, που θα διεκδικήσουν εκ νέου τη θέση τους για την επόμενη διετία.

Εντός των ημερών αναμένεται να συνεδριάσει το υπηρεσιακό συμβούλιο που θα βγάλει τα μόρια των υποψηφίων με βάση την κατάρτιση και την εκπαιδευτική τους εμπειρία. Θα ακολουθήσει περίοδος ενστάσεων και θα εκδοθούν οι εκλογικοί κατάλογοι σε κάθε σχολική μονάδα. Η ψηφοφορία θα γίνει την τελευταία διδακτική ώρα της 10ης Ιουνίου και η εκπαιδευτική επιτροπή θα αποστείλει τα αποτελέσματα στο ΠΥΣΠΕ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Απ. Μούσιο, έως σήμερα, το προεκλογικό κλίμα είναι υποτονικό στα σχολεία του νομού. «Κανείς υποψήφιος δεν έχει παρουσιαστεί στο Σύλλογο Διδασκόντων», ανέφερε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι συντριπτικά υπέρ των σημερινών διευθυντών. «Είναι δύσκολο μία σχολική μονάδα να επιλέξει εκπαιδευτικό από άλλο σχολείο έναντι του νυν διευθυντή της ή εκπαιδευτικού από το ίδιο σχολείο που θέτει υποψηφιότητα», σχολίασε.

Σημειώνεται ότι έως 23 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εκλογή των διευθυντών των σχολικών μονάδων, έως τις 24 Ιουνίου των υποδιευθυντών και μέχρι τις 31 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν αναδειχθεί οι Διευθυντές Εκπαίδευσης. Εως τέλος του έτους θα έχουν αναδειχθεί και οι σχολικοί σύμβουλοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου