ΤΟΠΙΚΑ

Κανένα πρόβλημα υγιεινής στο Καταφύγιο Αδέσποτων στις Γλαφυρές

κανένα-πρόβλημα-υγιεινής-στο-καταφύγ-496297

Ζήτημα μόνο με τον αριθμό των φιλοξενούμενων ζώων εντόπισε η Κτηνιατρική ζητώντας να αποκατασταθεί η ροή εισόδου – εξόδου των ζώων

Ζήτημα υπεράριθμων ζώων που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο Αδέσποτων στις Γλαφυρές, έθεσε ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Νίκος Λιάνος, σε επιτόπιο έλεγχο που έκανε χθες το πρωί, στον απόηχο τεσσάρων καταγγελιών τους τελευταίους μήνες, από τρεις διαφορετικές φιλοζωικές οργανώσεις και την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο κ. Λιάνος έδωσε προθεσμία για την αποκατάσταση της εισόδου – εξόδου αδέσποτων από το Καταφύγιο, προκειμένου τα ζώα που φιλοξενούνται να μην είναι υπεράριθμα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη είναι οξύ και σε περίπτωση λήψης πιο αυστηρών μέτρων θα μεγιστοποιηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Λιάνο, το ενδιαίτημα έχει 40 θέσεις, σήμερα όμως φιλοξενούνται περίπου 100 αδέσποτοι σκύλοι.

Ο ίδιος πάντως δεν εντόπισε πρόβλημα υγιεινής στους χώρους του Καταφυγίου. «Κάποιες μόνο μικρές εργασίες αποκατάστασης πρέπει να γίνουν στο σύστημα απορροής υδάτων», είπε μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ».

Οπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες, τα κελιά είναι καθαρά, τα ζώα φροντισμένα και ταϊσμένα, ενώ κτηνίατρος την ώρα της επίσκεψης έκανε θεραπείες στα άρρωστα σκυλιά.

«Οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα μέλη των φιλοζωικών ήταν προβοκάτσια και τίποτα άλλο. Τα κλουβιά είναι καθαρά, τα δοχεία γεμάτα νερό, φαγητό και τα ζώα φροντισμένα. Κάθε πρωί, οι χώροι καθαρίζονται σχολαστικά. Οταν όμως τα ζώα τρώνε θα λερώσουν το χώρο τους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστάσιος Μπατζιάκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εργολάβος ανέλαβε στα τέλη Απριλίου την περισυλλογή, φιλοξενία και φροντίδα των αδέσποτων. «Τέλη Απριλίου, όταν μπήκαμε μέσα στο Καταφύγιο, βρήκαμε 80 σκυλιά, τα οποία βρίσκονται εδώ από το 2008. Επτά χρόνια κανένας δεν γκρίνιαξε για τα εγκλωβισμένα ζώα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Πολύζος.

Οπως είπε, αρχές Μαΐου, άρχισε το πρόγραμμα περισυλλογής αδέσποτων. Τα ζώα μεταφέρονται στο Καταφύγιο, ο κτηνίατρος φροντίζει για τη θεραπεία των άρρωστων, γίνονται στειρώσεις και τσιπάρονται. «Από τη στιγμή που αναλάβαμε έχουμε δώσει για υιοθεσία 20 αδέσποτα», πρόσθεσε ο κ. Πολύζος.

Οσον αφορά την επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον, ο κ. Μπατζιάκας ενημέρωσε ότι προ δεκαημέρου συνεδρίασε η πενταμελής επιτροπή και όρισε τους χώρους όπου μπορούν να απελευθερώνονται τα αδέσποτα.

Δεν διέγνωσε πρόβλημα υγιεινής των χώρων στο Καταφύγιο ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής, κ. Ν. Λιάνος

Κτηνίατρος προχωρά σε θεραπεία των άρρωστων αδέσποτων που περισυλλέγονται από αρχές Μαΐου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου