ΤΟΠΙΚΑ

Μονοδρομείται σήραγγα και παραλιακή

μονοδρομείται-σήραγγα-και-παραλιακή-496329

Λύση στο μποτιλιάρισμα του ….μπάνιου ~ Για να διασφαλιστεί η συνεχής ροή οχημάτων από και προς το Πήλιο τις ημέρες και ώρες αιχμής

Τη μονοδρόμηση της παραλιακής οδού Βόλου – Αγριάς προκειμένου να εξασφαλίζεται συνεχής ροή των οχημάτων από Βόλο προς το παραλιακό Πήλιο και της περιφερειακής οδού μέσω τούνελ προκειμένου η κυκλοφορία να είναι συνεχής για όσους κινούνται από Πήλιο προς Βόλο, αποφάσισε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να δώσει λύση στο μποτιλιάρισμα που πραγματοποιείται σε μέρες και ώρες αιχμής στον κόμβο «Αστέρια» στην Αγριά.

Η απόφαση αναμένεται να εξεταστεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, πριν εφαρμοστεί αρχής γενομένης από τον Ιούνιο. Πιθανότατα το συγκεκριμένο κυκλοφοριακό μέτρο θα ισχύσει σε πρώτη φάση τις Κυριακές και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα επεκταθεί τα Σάββατα και τις Αργίες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα του φωτεινού σηματοδότη στον Κόμβο «Αστέρια», προκειμένου να δίνεται μεγαλύτερος χρόνος στη διέλευση των οχημάτων, με στόχο τη μείωση των καθυστερήσεων σε ποσοστό τουλάχιστον 75%. Επειδή όμως κατά τις ημέρες αιχμής υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εξακολουθούν να σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις, η Υπηρεσία προτείνει τη διακοπή λειτουργίας της φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο «Αστεριών», κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής (Σάββατο, Κυριακή και Εορτές) και τη διασφάλιση συνεχούς αδιάκοπτης ροής με καθορισμό:

-Υποχρεωτικής πορείας προς τα δεξιά, προς την Περιφερειακή Οδό, για τα οχήματα που προσεγγίζουν τον κόμβο επιστρέφοντας στο Βόλο μέσω Αγριάς. – Υποχρεωτικής πορείας ευθεία, για τα οχήματα που προσεγγίζουν τον κόμβο και κινούνται προς Αγριά, μέσω Παραλιακής Ε.Ο. Βόλου – Αγριάς και ταυτόχρονα απαγόρευση εισόδου στη Σήραγγα της Γορίτσας για όλα τα οχήματα που την προσεγγίζουν μέσω Βόλου, με τοποθέτηση σχετικής προειδοποιητικής σήμανσης στους κόμβους της Περιφερειακής Οδού πριν από την οδό Ιωλκού έως και την οδό Αλκίππης.

Στη συνεδρίαση απορρίφθηκε η πρόταση της επιτροπής για τη δημιουργία κυκλικού κόμβου, καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Εργολάβος στη σήραγγα

Στο μεταξύ, τη δυνατότητα να μπει εργολάβος που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη λειτουργία της σήραγγας της Γορίτσας, εξετάζει η δημοτική αρχή. Οι προσπάθειες που γίνονται είναι να προκηρυχθεί διαγωνισμός μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και να αναδειχθεί εργολάβος που θα αναλάβει τη λειτουργία της σήραγγας.

Το παραπάνω έγινε γνωστό, στο περιθώριο της τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Επιθεώρηση Εργασίας, μετά από προσφυγή δύο εργαζομένων που διαμαρτύρονται για βλαπτική μεταβολή και για τις συνθήκες εργασίες στη σήραγγα, όπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πέντε εργαζόμενοι, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, χωρίς να παίρνουν ρεπό και χωρίς να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο.

Σύμφωνα με το υπόμνημα που κατατέθηκε από το Γ.Γ. του Δήμου, κ. Στ. Διαμαντίδη και τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, κ. Θαν. Σταυρίδη, ο Δήμος εξετάζει τη δυνατότητα ανάθεσης σε εργολάβο της λειτουργίας της σήραγγας, προοπτική που αναμένεται να απαλλάξει και τους εργαζόμενους που έχουν μεταταχθεί από καθήκοντα που δεν είναι της αρμοδιότητάς τους.

Υπόμνημα με τις δικές τους απόψεις θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου