ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις σε 22 σχολεία μέσα στο καλοκαίρι

παρεμβάσεις-σε-22-σχολεία-μέσα-στο-καλοκ-496654

Ανακοίνωσε σε πρώτη φάση ενώπιον γονέων και εκπαιδευτικών ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος

Στην ανακατασκευή 22 σχολικών μονάδων εκ των οποίων 15 σε Βόλο και Ν. Ιωνία και 7 στις δημοτικές ενότητες, πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι η δημοτική αρχή Βόλου. Συνολικά και έως τέλος της θητείας της, το 2019, θα επιλυθεί το σύνολο των σοβαρών προβλημάτων που εντοπίστηκαν, καταγράφηκαν και ιεραρχήθηκαν για 187 σχολικές μονάδες του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Είμαστε έτοιμοι, ξεκινάμε αμέσως μόλις κλείσουν τα σχολεία», ανέφερε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος σε συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, με διευθυντές σχολείων και εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Μιλώντας προς εκπαιδευτικούς και γονείς, ο κ. Μπέος χαρακτήρισε ντροπή την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το 95% των σχολικών κτιρίων του ενιαίου Δήμου Βόλου. Οπως είπε, επί τέσσερις μήνες στελέχη της δημοτικής αρχής ανέλαβαν να συντάξουν ολόκληρο φάκελο, καταγράφοντας τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε 187 σχολικές μονάδες και θα αποκατασταθούν στο σύνολό τους έως τέλος του 2019.

Αμεσα, μόλις κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι, συνεργεία μπαίνουν σε 22 συνολικά σχολικές μονάδες οι οποίες θα ανακατασκευαστούν. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν εργασίες σε 15 σχολεία σε Βόλο και Ν. Ιωνίας και 7 στην Περιφέρεια, βάσει των προτεραιοτήτων που έχουμε βάλει. Αν δεν ανακατασκευαστούν τα παιδιά δεν μπαίνουν μέσα από τη νέα σχολική χρονιά», είπε σε κατηγορηματικό τόνο ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα σχολεία στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις. Αναφέρθηκε όμως σε ορισμένα από αυτά, όπως το 14ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας που δεν διαθέτει καν προαύλιο και το οποίο θα μεταστεγαστεί στο πρώην αστυνομικό τμήμα Ν. Ιωνίας. Επίσης ανακατασκευάζεται κτίριο στην οδό Κρήτης για τη στέγαση νηπιαγωγείου της περιοχής, ενώ από τη νέα σχολική χρονιά θα ανοίξει και ο Παιδικός Σταθμός στην οδό Μαιάνδρου. Γίνεται επίσης προσπάθεια για τη μεταφορά σε νέα κτίρια του 11ου, 12ου και 13ου Νηπιαγωγείων Ν. Ιωνίας.

Στο Βόλο, διαμορφώνεται κτίριο στην οδό Απόλλωνος για τη μεταστέγαση δύο νηπιαγωγείων, όπως επίσης και στον Αναυρο. Για τις Αλυκές προβλέπεται η μεταφορά του νηπιαγωγείου που στεγάζεται μαζί με το 28ο Δημοτικό Σχολείο σε κτίριο στα Αϊβαλιώτικα.

Οπως ανέφερε ο Δήμαρχος προτεραιότητα θα δοθεί σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και σε παρεμβάσεις που αφορούν κυρίως τουαλέτες, στέγες και βρύσες και έχουν να κάνουν με την υγιεινή των μαθητών.

Στην κορυφή της λίστας για τις παρεμβάσεις μπαίνουν επίσης και οι ανάγκες των ειδικών σχολείων.

Τέλος, ζήτησε τη συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών, οι οποίοι έθεσαν επιμέρους ζητήματα των σχολικών μονάδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου