ΤΟΠΙΚΑ

Αθλιες εικόνες στο καταφύγιο αδέσποτων στις Γλαφυρές

αθλιες-εικόνες-στο-καταφύγιο-αδέσποτ-500784

«Είναι τυχαίο περιστατικό», απαντά ο Αντιδήμαρχος, Τ. Μπατζιάκας

Σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ φιλόζωων και δημοτικής αρχής Βόλου, αποτέλεσε για μία ακόμη φορά, η κατάσταση που επικρατούσε έως και χθες το πρωί, στο καταφύγιο αδέσποτων στις Γλαφυρές. Φιλόζωοι κατέγραψαν άθλιες εικόνες διαβίωσης των αδέσποτων, ενώ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Τάσος Μπατζιάκας, έκανε λόγο για τυχαίο περιστατικό που δεν θα ξανασυμβεί.

Στη σελίδα της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου στο Facebook ανέβηκαν χθες εικόνες και σχόλια για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Βόλου, στις Γλαφυρές.

Σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο, ακαθαρσίες μέσα στα κλουβιά όπου στοιβάζεται υπερδιπλάσιος αριθμός σκυλιών, αδέσποτα εκτεθειμένα στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες, δοχεία άδεια από τροφή και κουβάδες με λιγοστό νερό γεμάτο κάμπιες, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός μέλους της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, που μπήκε στο χώρο. Τις φωτογραφίες συνοδεύουν σχόλια για εγκληματική εγκατάλειψη και αμέλεια των ζώων στο καταφύγιο και απευθύνεται πρόσκληση για παρέμβαση Εισαγγελέα.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Τάσο Μπατζιάκα, όλα τα παραπάνω αποτελούν τυχαίο γεγονός. «Δεν θα ξανασυμβεί», σημείωσε μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ». Οπως εξήγησε το περασμένο Σάββατο η υπάλληλος που είναι επιφορτισμένη με τη φροντίδα των αδέσποτων και την καθαριότητα του χώρου, αναγκάστηκε να φύγει από το καταφύγιο. Αγνωστοι εισέβαλλαν στο χώρο και επιχείρησαν να κλέψουν σίδερα και η ίδια τρομοκρατημένη πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό. «Την Κυριακή της συνέβη κάτι και δεν πήγε», ανέφερε ο κ. Μπατζιάκας υποστηρίζοντας ότι οι εικόνες δεν θα επαναληφθούν. Ο ίδιος ωστόσο δήλωσε ότι θα διερευνήσει πώς παραβιάστηκε η πόρτα του καταφυγίου από μέλος της φιλοζωικής και μπήκε μέσα χωρίς άδεια.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο στο καταφύγιο φιλοξενούνται περί τα 110 σκυλιά. Ο χώρος είναι δυναμικότητας μόλις 40 αδέσποτων, τα υπόλοιπα όμως φιλοξενούνται στον εξωτερικό χώρο κι όχι σε κλουβιά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου