ΤΟΠΙΚΑ

Επιβαρυμένο μικροβιακά το νερό στην Πορταριά

επιβαρυμένο-μικροβιακά-το-νερό-στην-π-501022

Από το τοπικό υδραγωγείο είχε αφαιρεθεί από άγνωστους δράστες ο χλωριωτής

Επιβαρυμένο σε μικροβιακό φορτίο το νερό από το υδραγωγείο της Πορταριάς απ’ όπου προ ημερών άγνωστοι έσπασαν το λουκέτο και προχώρησαν σε αφαίρεση του χλωριωτή. Βάσει των αποτελεσμάτων αναλύσεων νέων δειγμάτων στο νερό της Πορταριάς, διαπιστώθηκε ότι η μικροβιακή επιβάρυνση παραμένει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, τα δείγματα λήφθηκαν στις 21 Μαΐου, δηλαδή δύο μέρες αφότου διαπιστώθηκε ότι ο χλωριωτής είχε ξηλωθεί παράνομα από αγνώστους. Μάλιστα η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε στην κατάθεση αναφοράς για δολιοφθορά στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και είχε ενημερώσει για το συμβάν και τη Διεύθυνση Υγείας Βόλου.

Ο χλωριωτής τόσο στην Πορταριά όσο και στη Μακρινίτσα, είχε τοποθετηθεί αφού διαπιστώθηκε στα τέλη Απριλίου, ότι το νερό ήταν επιβαρυμένο με μικροβιακό φορτίο. Στην Πορταριά, ο χλωριωτής δεν… άντεξε ούτε μήνα, με αποτέλεσμα το νερό -βάσει των νέων αναλύσεων- να εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένο μικροβιακά.

Αντιθέτως το νερό ήταν καθαρό στο δείγμα που λήφθηκε από το Κατηχώρι, που τροφοδοτείται από τη δεξαμενή της Λυρίτσας.

Επίσης, απαλλαγμένο από μικροβιακό φορτίο διαπιστώθηκε ότι είναι και το νερό της Μακρινίτσας, όπου ο χλωριωτής εξακολουθεί να λειτουργεί.

Για τα νέα αποτελέσματα ενημερώθηκαν τόσο η Διεύθυνση Υγείας όσο και ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων.

Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή, η ΔΕΥΑΜΒ, προχώρησε στην εγκατάσταση και νέου χλωριωτή στη δεξαμενή της Πορταριάς.

«Με αίσθημα ευθύνης και βαθιάς ανησυχίας για τις επανειλημμένες φθορές στα συστήματα χλωρίωσης περιφερειακών υδραγωγείων η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε για άλλη μια φορά την Παρασκευή 22/05/2015 σε επανατοποθέτηση συστήματος χλωρίωσης για την Δημοτική Ενότητα Πορταριάς. Μετά την συστηματοποίηση και σταθεροποίηση της χλωρίωσης θα ληφθούν νέα δείγματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου