ΤΟΠΙΚΑ

Αχιλλέας Μπέος: «Ζητάω συγνώμη από τους πολίτες για το Βιολογικό»

αχιλλέας-μπέος-ζητάω-συγνώμη-από-του-509432

Καταγγελίες για πόλεμο εξαιτίας της περικοπής υπερωριών, δέσμευση για πλήρη εκσυγχρονισμό του Βιολογικού έως τέλος του έτους, αλλά και βουτιές… ως απόδειξη της αλήθειας

Συγνώμη από τους πολίτες, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για το πρόβλημα που σημειώθηκε με τη λειτουργία του Βιολογικού, ζήτησε χθες ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δεσμεύτηκε για πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Βιολογικού έως το τέλος του 2015, τονίζοντας ότι «με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε» και καταφέρθηκε εναντίον όσων έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον Παγασητικό βόθρο. Παρουσίασε μάλιστα τα νέα αποτελέσματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, βάσει των οποίων η θάλασσα είναι κατάλληλη για κολύμπι και έδωσε ραντεβού στους δημότες αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλαζ των Αλυκών για να κολυμπήσουν όλοι μαζί.

Την ίδια ώρα, διέταξε ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες εργαζομένων για την έλλειψη ενημέρωσης της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, ιδίως σε ό,τι αφορά την έλλειψη πετρελαίου στη γεννήτρια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα ρύπανσης στον Ξηριά. Συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ από προχθές το βράδυ, καθαρίζει την κοίτη του Ξηριά από τα λύματα.

Ο κ. Μπέος επιτέθηκε και προσωπικά εναντίον του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Κουτσιφέλη, τον οποίον χαρακτήρισε «καρκίνωμα» και μίλησε για πόλεμο που δέχεται η διοίκηση από τους εργαζόμενους, επειδή έκοψε τις υπερωρίες.

Με αποχή από υπερωρίες και εργασία τα Σαββατοκύριακα απειλούν οι εργαζόμενοι μετά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευσή τους, ενώ ο κ. Κουτσιφέλης θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Δημάρχου για όσα του καταλόγισε.

Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, όπου έγινε λόγος για πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός, η τοπική οικονομία και οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Η συγγνώμη

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες που είναι οι μοναδικοί που δεν φταίνε». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και τη δυσλειτουργία του Βιολογικού της ΔΕΥΑΜΒ. Δεσμεύτηκε για πλήρη εκσυγχρονισμό και επέκταση του Βιολογικού έως τέλος του 2015, ενώ προκάλεσε τον Εισαγγελέα να παρέμβει και να αναζητήσει ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 15 χρόνια. Ο ίδιος γνωστοποίησε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για έλλειψη ενημέρωσης της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ και κατήγγειλε πόλεμο που δέχεται από εργαζόμενους «επειδή κόπηκαν οι υπερωρίες». Προσωπικά επιτέθηκε εναντίον του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δημήτρη Κουτσιφέλη, τον οποίο χαρακτήρισε «καρκίνωμα».

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη», είπε ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αχιλλέας Μπέος, αναφερόμενος στο διπλό επεισόδιο στο Βιολογικό της προηγούμενης Δευτέρας, οπότε και χάλασε η μία από τις τέσσερις αντλίες, με αποτέλεσμα λύματα να καταλήγουν δευτερογενώς (κι όχι τριτογενώς) επεξεργασμένα στο Αγκίστρι και της περασμένης Παρασκευής, οπότε και λόγω διακοπής από τη ΔΕΗ και έλλειψης πετρελαίου στη γεννήτρια, ανεπεξέργαστα λύματα χύθηκαν στον Ξηριά, λόγω υπερχείλισης του αγωγού.

Ηδη από προχθές το βράδυ, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μπέος, συνεργείο βρίσκεται στην κοίτη του Ξηριά και την καθαρίζει από τα λύματα.

Ο ίδιος, ωστόσο, έκανε λόγο για ένα Βιολογικό που λειτουργεί από το 1987, χωρίς να προβλέπεται σχέδιο λειτουργίας σε έκτακτες περιπτώσεις και χωρίς κανέναν εκσυγχρονισμό μολονότι από τότε έως σήμερα καλείται να καλύψει διπλάσιες και πλέον ανάγκες.

Από το 1987 έως σήμερα οι τέσσερις αντλίες στο αντλιοστάσιο του Βιολογικού δεν έχουν αλλαχθεί. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη μία από αυτές έχει ως αποτέλεσμα για ορισμένες ώρες της ημέρας- σε ώρες αιχμής- επεξεργασμένα λύματα σε δεύτερο κι όχι σε τρίτο στάδιο να καταλήγουν στο Αγκίστρι. «Θεωρώ ότι ακόμη κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο», δήλωσε ο κ. Μπέος για τη βλάβη στην αντλία.

Εκσυγχρονισμός του Βιολογικού

Υποστήριξε δε ότι στις 9/12/2014, οπότε και ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΜΒ, προβλεπόταν εργολαβία αντικατάστασης των τεσσάρων αντλιών με ποσό 400.000 ευρώ. «Την ίδια ημέρα δόθηκε εντολή στον κ. Κουτσιφέλη να παραδώσει μελέτη, μέχρι σήμερα όμως δεν την έχει φέρει», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Δεσμεύτηκε σε όλους τους τόνους ότι έως τέλος του 2015 ο Βιολογικός θα έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως και θα αναβαθμιστεί. Ανακοίνωσε μέχρι και μονάδα αποξήρανσης αφρών. «Θα γίνει ό,τι χρειαστεί. Η ΔΕΥΑΜΒ δεν παίζει με τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε.

ΕΔΕ για ευθύνες

Υποστήριξε δε, ότι το υπηρεσιακό σημείωμα του κ. Κουτσιφέλη έφθασε στα χέρια του Προϊσταμένου του Τμήματος Συντήρησης Νίκου Φαναριώτη, του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Σταύρου Τζίνη, αλλά ποτέ στα χέρια του.

Για τα γεγονότα της Παρασκευής, οπότε και κατέληξαν λύματα στον Ξηριά επειδή δεν υπήρχε πετρέλαιο στη γεννήτρια, προανήγγειλε ΕΔΕ και απείλησε με πειθαρχικό και διαθεσιμότητα υπαλλήλων σε περίπτωση που εντοπιστούν ευθύνες. Η επιτροπή που θα αναλάβει την ΕΔΕ θα συγκροτηθεί μετά από κλήρωση την ερχόμενη Τρίτη.

«Καρκίνωμα» ο Δ. Κουτσιφέλης

Μίλησε μάλιστα και για τη λήψη μέτρων απέναντι σε εργαζόμενους «σκουλήκια».

Κατήγγειλε ανοιχτό πόλεμο που δέχεται η ΔΕΥΑΜΒ από το «καρκίνωμα» Δημήτρη Κουτσιφέλη και προκάλεσε την Εισαγγελία να ερευνήσει την υπόθεση. «Ευτυχώς όμως που έγιναν όλα αυτά και θα λάβουμε τα μέτρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση εξαπέλυσε τόσο εναντίον του ΤΕΕ όσο και της Διεύθυνσης Υγείας που δεν κάνει -σύμφωνα με τον ίδιο- σωστές μετρήσεις σε 24ωρη βάση. «Ολους αυτούς δεν τους βλέπουμε. Είναι τόσο λίγοι που οδήγησαν την πόλη σε εγκλήματα. Βρήκαν ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση. Τους βλέπω και γελάω. Τους έχουμε κολώνια για… εκεί που ξέρουμε. Και αυτή την κολώνια τη χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση», είπε ο κ. Μπέος.

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Κουτσιφέλης, ο οποίος αποτέλεσε το πρόσωπο – στόχο από πλευράς του Δημάρχου, για τα γεγονότα στο Βιολογικό. «Για το ζήτημα των χαρακτηρισμών σε βάρος μου που εκτόξευσε ο κ. Δήμαρχος και οι οποίοι θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου, σαν εργαζόμενο, σαν πολίτη και σαν επιστήμονα, το μόνο καταφύγιο που έχω είναι η δικαιοσύνη, στην οποία και θα προσφύγω», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουτσιφέλης. Στην ίδια ανακοίνωση (δημοσιεύεται ολόκληρη στη σελίδα 33), ο κ. Κουτσιφέλης απαντά σε ένα προς ένα τα ζητήματα που έχουν εγερθεί γύρω από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού.

Ολοι μαζί για μπάνιο

Μετά τα νέα αποτελέσματα, το ραντεβού για μπάνιο δίνεται στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλαζ Αλυκών:

«Κόντρα στην ακατάσχετη «βοθρολογία» μερίδας των τοπικών ΜΜΕ και τον πανικό που επιχειρούν να σπείρουν στους πολίτες για τους γνωστούς ιδιοτελείς λόγους και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και τα μέλη της ομάδας πλειοψηφίας – δημοτικοί σύμβουλοι, την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, θα μεταβούν στις Αλυκές σε ακτή των οποίων θα κολυμπήσουν μαζί με τους δημότες.

Οπως αδιαμφισβήτητα οι μετρήσεις έχουν δείξει, οι ακτές πλησίον του Βόλου είναι κατάλληλες για κολύμβηση και όσοι διαδίδουν, με όποιο τρόπο, τα αντίθετα, απλώς είναι εχθροί της πόλης και των πολιτών».

Πολιτικές ευθύνες και χρονοδιαγράμματα ζήτησε το δημοτικό συμβούλιο για τη λειτουργία του Βιολογικού

Το πρόβλημα της ρύπανσης του Ξηριά, όχι όμως του θαλάσσιου μετώπου και οι δυσλειτουργίες του Βιολογικού, τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Βόλου, ανέλαβε και ενώπιον του σώματος την πολιτική ευθύνη και ανακοίνωσε τα μέτρα που θα λάβει, προκειμένου έως τέλος του χρόνου να εκσυγχρονιστεί ο Βιολογικός.

Στις τοποθετήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και ζήτησαν χρονοδιαγράμματα για τη διόρθωση των προβλημάτων στο Βιολογικό.

«Η ζημιά που έγινε στους καταστηματάρχες και την τοπική οικονομία το Σαββατοκύριακο ήταν μεγάλη. Ασχέτως από τυχόν υπηρεσιακές ευθύνες, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Και θα πρέπει να προκηρυχθεί εργολαβία που να δίνει λύση στα προβλήματα», ανέφερε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

«Για εμάς μείζον είναι το ζήτημα της συντήρησης του Βιολογικού. Θέλουμε χρονοδιαγράμματα ενεργειών αντιμετώπισης των προβλημάτων. Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωση της επιχείρησης να μας ενημερώνει», είπε από την πλευρά της η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου.

«Λειτουργεί σωστά ο Βιολογικός; Αν όχι να ληφθούν όλα τα μέτρα. Εννοείται ότι η δημοτική αρχή των οκτώ μηνών δεν θα φορτωθεί τα λάθη και τις παραλείψεις ετών. Ωστόσο αν έχουμε ταμειακά διαθέσιμα αντί να καταθέσουμε στην Τράπεζα της Ελλάδας, ας τα δώσουμε για το Βιολογικό», ανέφερε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός.

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για όσα έγιναν», είπε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν ωφελεί η επίθεση σε βάρος εργαζομένων. Είναι μέγα λάθος να ρίχνουμε τις ευθύνες σε εργαζόμενους για να καλύψουμε τις δικές μας πολιτικές ευθύνες».

Ευθύνες στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, επέρριψε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Χαυτούρας. «Είναι σοβαρή η ευθύνη που φέρει η Π.Ε. Μαγνησίας. Δεν έπρεπε να προβεί σε καμία ανακοίνωση πριν να έχει αποτελέσματα στα χέρια της. Ισως φοβήθηκε. Αλλά η δημοτική αρχή θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις. Πρέπει να ακουστεί ότι ο Παγασητικός είναι καθαρός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παραπληροφόρηση

Στη διάρκεια της συνεδρίασης όπως και κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΥΑΜΒ, ο Δήμαρχος Βόλου, επέκρινε δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου, που παρουσίασαν τον Παγασητικό Κόλπο ως βόθρο, καταγγέλλοντας ιδιοτελή προσέγγιση του θέματος. Μάλιστα κατονόμασε τοπική εφημερίδα για παραπληροφόρηση, με αποτέλεσμα να πληγεί η πόλη και ο τουρισμός. «Εχει αναλάβει εργολαβία λασπολογίας και παραπληροφόρησης», είπε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο πνεύμα και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας υποστήριξε ότι θα πρέπει να επιληφθούν τα δικαστήρια για τα δημοσιεύματα. «Αν δεν σταματήσει από τα δικαστήρια θα πρέπει να τη σταματήσουν οι καταστηματάρχες», ανέφερε.

Υπό διωγμό από τη ΔΕΥΑΜΒ ~ Το ΤΕΕ και η πρόεδρος Νάνσυ Καπούλα με επιστολή πέντε μελών του Δ.Σ. της επιχείρησης και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Σε καθεστώς διωγμού από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται από χθες το ΤΕΕ Μαγνησίας και η εκπρόσωπος και Πρόεδρός του, Νάνσυ Καπούλα. Αίτημα υπόμνημα πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, των κ.κ. Α. Σαββάκη, Δέσποινας Κότογλου, Σοφίας Χάλαρη, Απ. Μαλαματίνη και Βολιέτας Καντόλα, ανοίγει την πόρτα της εξόδου στο ΤΕΕ.

Το υπόμνημα ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εγκρίθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας. Ζητήθηκε αλλαγή φορέα ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, που με πρόταση του Δημάρχου Αχ. Μπέου θα είναι είτε το ΓΕΩΤΕΕ είτε το Οικονομικό Επιμελητήριο. Αντιδράσεις σημειώθηκαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Οι πέντε υπογράφοντες το υπόμνημα κατήγγειλαν την κ. Καπούλα ότι: «από το χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της με την ιδιότητά της ως μέλος του Δ.Σ. παρόλο που οφείλει να μεριμνά για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης έχει επιδοθεί σε μια συνεχή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και πολιτικής έντασης, παρόλο που δεν αποτελεί αιρετό μέλος, προβαίνοντας σε μορφές στείρας αντιπολίτευσης, καθώς προσβάλλει το σύνολο σχεδόν των αποφάσεων του Δ.Σ. ακόμη κι εκείνες που αφορούν την καθαριότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΜΒ, συντασσόμενη όπως στην περίπτωση του Κανονισμού Αρδευσης ακόμη και με εκείνους που επιθυμούν με τη βία να επιβάλλουν την άποψή τους».

Ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Κώστας Γαργάλας, δήλωσε έκπληκτος από την εισήγηση, δεδομένου ότι από το ΤΕΕ που είναι ο τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας έχει ζητηθεί πολλές φορές η συνδρομή του. Επικαλέστηκε τον Κανονισμό, βάσει του οποίου δεν μπορεί να λήξει η θητεία ενός μέλους νωρίτερα, ούτε να αντικατασταθεί φορέας, χαρακτήρισε την κίνηση απαράδεκτη και εκτίμησε ότι δεν θα έχει καμία τύχη.

«Μου προκαλεί αρνητική έκπληξη. Η ΔΕΥΑΜΒ χρειάζεται το ΤΕΕ. Η κ. Καπούλα λειτουργεί ως όφειλε και το μόνο που δίνετε είναι η εντύπωση ότι επιχειρείτε να κρύψετε κάτι», είπε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου.

«Το ΤΕΕ πρέπει να είναι στη ΔΕΥΑΜΒ», ανέφερε και ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μιχ. Μιτζικός.

«Η ουσία είναι ότι δεν αντέχετε την παραμικρή κριτική ή οποιαδήποτε αντίθετη άποψη στις αποφάσεις σας», κατήγγειλε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος.

«Αντί να απαντήσετε σε αυτά που λέει τη βγάζετε από τη μέση», κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Φ. Λαμπρινίδης υποστήριξε ότι εγκαινιάζεται «ο διωγμός της άποψης». «Πρωτόγνωρο, δεν έχει ξαναγίνει», ανέφερε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μολοχίδης.

Ο Δήμαρχος Βόλου, εμφανίστηκε ενοχλημένος τόσο από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΕΕ εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα του Βιολογικού όσο και για τη συνδρομή του ΤΕΕ στις επιμετρήσεις του έργου της ΕΡΓΗΛ που ήταν συνδρομή επ’ αμοιβή μηχανικών με το ποσό των 28.000 ευρώ. «Η κ. Καπούλα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε ό,τι αφορά το Βιολογικό. Οσο για τη συνδρομή του ΤΕΕ, οι εργάτες που έσκαψαν τις 167 τομές πήραν 18.000 ευρώ και οι μηχανικοί που έκαναν την καταμέτρηση ζητούν 28.000 ευρώ. Γι’ αυτό δεν έχουν πληρωθεί, δεν συμφωνούμε στο μεγάλο αυτό ποσό και γι’ αυτό δεν μας δόθηκε η επιμέτρηση. Αλλά τα ίδια ήθελαν να κάνουν για το σιντριβάνι στην Πλατεία Ελευθερίας. Ηταν οικονομικοί οι λόγοι», είπε ο κ. Μπέος.

Καθαρές οι θάλασσες

Για κολύμπι στις Αλυκές πάνε ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ~ Πλήγμα στον τουρισμό και στους καταστηματάρχες

Με νέα ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ενημερώνει τους πολίτες ότι οι θάλασσες του Βόλου είναι καθαρές και ότι τα νερά είναι κατάλληλα για κολύμβηση, σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και συνεργάτες του έδωσαν ραντεβού για την Παρασκευή το μεσημέρι, στις 12, να κολυμπήσουν μαζί με τους δημότες στη θάλασσα στην πλαζ Αλυκών. Πρόκειται -σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου- για μία προσπάθεια αναστροφής του πλήγματος που υπέστη ο τουρισμός και καταστηματάρχες της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας: «από τα αποτελέσματα των νεότερων αναλύσεων δειγματοληψιών που διενεργήθηκαν στις 17-05-2015 από διαπιστευμένο εργαστήριο σε σχέση με την ποιότητα του νερού των κοντινών στον «Βιολογικό» παραλιών, δεν προκύπτει καμία επιβάρυνση σε σχέση με τα όρια που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και η ποιότητα των νερών των ακτών κολύμβησης είναι κατάλληλη προς χρήση από τους λουόμενους.

Τονίζεται ότι οι δειγματοληψίες τόσο απ’ το σημείο απορροής όσο κι απ’ τις ακτές κολύμβησης θα συνεχιστούν καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της βλάβης και θα γίνεται συνεχής ενημέρωση του κοινού με εκ νέου Δελτία Τύπου».

«Τρομοκρατική επιχείρηση»

Μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας, από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Βόλου, ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Σοβαρά εκτεθειμένοι απέναντι στους απλούς πολίτες αλλά και τους επαγγελματίες του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής είναι εκείνοι οι εκπρόσωποι φορέων (ΤΕΕ, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, κλπ) και η μερίδα εκείνων των ΜΜΕ, που με μια «τρομοκρατική» επιχείρηση, εν ονόματι ιδιοτελών και δόλιων συμφερόντων, δυσφήμισαν την πόλη και τις ακτές μας σε όλη την Ελλάδα.

Οι νέες μετρήσεις, που ανακοινώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με τρόπο ρητό διαπιστώνουν ότι τα θαλάσσια νερά στις ακτές μας είναι κατάλληλα για κολύμβηση και όσα τα περί αντιθέτου δημοσιοποιήθηκαν είναι ψευδή και στρέφονται κατά της ίδιας της πόλης.

Ελπίζοντας ότι η ζημιά που προκλήθηκε αναιτιολόγητα στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού και κατ’ επέκταση στους επαγγελματίες της περιοχής κατά της έναρξη της τουριστικής περιόδου, είναι ανάλογη της σοβαρότητας και του κύρους όλων αυτών των εργαλείων της διαπλοκής που συνεχίζουν να τοποθετούν για ακόμη μία φορά τα προσωπικά τους συμφέροντα, πάθη και αντιπάθειες πάνω από την υποχρέωση της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Σήμερα έλαβαν και από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και Δήμαρχο Βόλου την απάντησή τους. Η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ με πρώτιστο καθήκον την προάσπιση τη υγείας των Δημοτών, αποκάλυψε για πρώτη φορά την αλήθεια, έστω και αν αυτό δεν αρέσει στους γνωστούς θιασώτες της παραπληροφόρησης.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της υπόθεσης, εντός τυχαίου περιστατικού, περιορισμένης έκτασης, διευκρινίζεται ότι τέθηκε για μία, περίπου, ώρα εκτός λειτουργίας η γ’ φάση της διαδικασίας επεξεργασίας των λυμάτων και τα λύματα που υπερχείλισαν, στον Ξηριά και όχι στη θάλασσα, είχαν υποστεί επεξεργασία μέχρι τη β΄φάση, δηλαδή όπως διοχετεύονταν μέχρι το 1998, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ τηρεί σταθερά και απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις της έναντι των πολιτών του Βόλου, υπερασπίζεται τη δημόσια υγεία και δεν διστάζει να συγκρουστεί με διαπλεκόμενα συμφέροντα προκομμένου να προασπίσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών.

Ας καταλάβουν όλοι ότι μέσω της συοκοφάντησης της επιχείρησης δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Η ΔΕΥΑΜΒ ήταν είναι και θα παραμείνει δημοτική και κοινωφελής επιχείρηση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου