ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ηλιοτρόπια

ηλιοτρόπια-509474

Ηλιοτρόπια

Το παρών με πάγκο και δεκάδες αρωματικά φυτά έδωσαν μέλη του Συνεταιρισμού Ατόμων με Αναπηρίες «Ηλιοτρόπια», έξω από το κτίριο της Γεωπονίας, όπου διεξαγόταν ημερίδα για τα βότανα και αρωματικά φυτά.

Την ίδια ώρα που η καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων στην Ελλάδα δεν είναι εξαπλωμένη, τα Ηλιοτρόπια με τη δράση τους εμφανίζονται πρωτοπόρα.

Ε.Χ.

Οι …λαγοί

Δήθεν διαφωνούντες, κατά το ΚΚΕ, οι ιδρυτές τάσεων ή ρευμάτων στο ΣΥΡΙΖΑ όπως η «Υποστηρικτική Λαϊκή Αντιμνημονιακή Τάση».

«Λαγοί είναι οι δήθεν διαφωνούντες», τόνισε στη συνέντευξη του ΚΚΕ ο κ. Β. Μεταξάς προτείνοντας μηδενική εμπιστοσύνη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτοί το πρωί τάζουν, το μεσημέρι τα παίρνουν πίσω και το βράδυ διαψεύδουν όσα έκαναν το μεσημέρι», σχολίασε.

Κάτι σαν θεραπευτική αγωγή δηλαδή με ένα χάπι το πρωί, ένα το μεσημέρι και το ροζ το βράδυ.

Α.Φ.

«Δεν πάει άλλο»

Κινητοποίηση για την κατάσταση που έχει σχηματιστεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, προγραμματίζουν σήμερα υγειονομικοί και διοικητικοί του ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ με τη συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ, άλλων φορέων και συλλογικοτήτων.

Οι γιατροί απλήρωτοι και εξουθενωμένοι, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό επίσης στα όρια με οφειλόμενα και εντατικοποίηση εργασίας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Διά των συνδικαλιστικών τους οργάνων, διαμηνύουν πως η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Να προεκτιμήσουμε ποσοστά συμμετοχής στην κινητοποίηση ή στην απεργία;

Α.Φ.

Με έμφαση στην ποιότητα

Νέες ετικέτες, νέα σειρά προϊόντων με κοινό γνώρισμα την υψηλή ποιότητα, παρουσιάζει σήμερα ο Συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά (7.30 μ.μ.)

Οι νέες ποικιλίες στους αμπελώνες της Νέας Αγχιάλου, το κλίμα και τα γεωλογικά στοιχεία, οι συνθήκες καλλιέργειας, κυρίως όμως το μεράκι των συνεταιριστών για ακόμη πιο ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα, υποστηρίζουν μια μεγάλη προσπάθεια που χτίζεται σε σταθερές βάσεις εδώ και χρόνια στο Συνεταιρισμό.

Απομένει στους καταναλωτές να δοκιμάσουν τα νέα προϊόντα και να αξιολογήσουν τη νέα προσπάθεια.

Α.Φ.

Αμστερνταμ ή Μονακό;

Τι ήταν να επικαλεστεί το παράδειγμα του Αμστερνταμ για τους οίκους ανοχής ο Θανάσης Σταυρίδης, στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής;

«Αμστερνταμ θα γίνουμε ή Μονακό;», διερωτήθηκε ο Μιχάλης Μιτζικός.

Ε.Χ.

Κριτική

Ο Μιχάλης Μιτζικός επέκρινε στην ίδια συνεδρίαση και τη στάση των εκπροσώπων των Δρόμων Συνεργασίας που επέλεξαν να αποχωρήσουν κατά τη συζήτηση της τροποποίησης της κανονιστικής για τους οίκους ανοχής.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποχώρησαν και μάλιστα από τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος. Είναι βεβαίως δικαίωμά τους», είπε ο κ. Μιτζικός.

Ε.Χ.

Σε προσωπικό τόνο

Θολώνει όλο και περισσότερο η εικόνα του αρραγούς βουλευτικού μετώπου των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Ενώ και οι πέντε βουλευτές -πολύ σωστά- προέβησαν σε κοινή αναφορά και ερώτηση στη Βουλή για την επικινδυνότητα του δρόμου Βόλου – Βελεστίνου, άρχισαν και οι ενημερώσεις επί προσωπικού. «Σας ενημερώνουμε – επισημαίνονταν στο mail που λάβαμε χθες- ότι η Βουλευτής Μαγνησίας Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή την 15.05.2015 και συνυπέγραψαν οι Βουλευτές Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Δελημήτρος Κώστας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μπαλλής Μάκης και Παπανάτσιου Κατερίνα, που αφορά την ανάγκη αποκατάστασης του οδοστρώματος στο τμήμα της Εθνικής Οδού Βόλου – Βελεστίνου, λόγω έντονης επικινδυνότητας». Διακρίνω μία ανασφάλεια ή ιδέα μου είναι;

Β.Κ.

Δεν είναι λύση

Εχει δίκιο ο Κων. Αγοραστός που γκρινιάζει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα των βοσκοτόπων. Χωρίς καν να είναι σαφώς καταγεγραμμένο το ζωικό κεφάλαιο τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και σε κάθε περιφέρεια αφού η διαδικασία των δηλώσεων του ΟΣΔΕ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά και χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις επιλέξιμες εκτάσεις καθώς απουσιάζουν τα προσωρινά διαχειριστικά σχέδια βοσκής, πως είναι δυνατόν να γίνει η κατανομή των βοσκοτόπων; Οι κτηνοτρόφοι ζητούν λύσεις και όχι διαιώνιση του προβλήματος.

Β.Κ.

Λες και είναι στρατιωτάκια

Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ έχουν «ποινικοποιήσει» τις κοινωνικές και φιλικές σχέσεις σε τέτοιο βαθμό που δεν αντιλαμβάνονται ότι ακόμη και αν υπήρχαν ορισμένοι που επέλεξαν να στηρίξουν το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. στις εκλογές, δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ με τις μεθόδους που ακολουθούν. Ορισμένοι θερμοκέφαλοι μάλιστα έχουν υψώσει τέτοια τείχη, διεκδικώντας για τον εαυτό τους το ρόλο του θεματοφύλακα στο κόμμα, που σε κάνουν να απορείς, εάν πράγματι αξίζει να ασχολείται κανείς με την πολιτική. Μέχρι και SMS επιστρατεύτηκαν για να «συνετιστούν» στελέχη επειδή εθεάθησαν σε ομήγυρη με Παπανδρεϊκούς. Λες και τα μέλη ενός κόμματος είναι «στρατιωτάκια» που εάν δεν πειθαρχήσουν θα φάνε καμπάνα από το Διοικητή. Ετσι δεν είναι Λάμπρο;

Β.Κ.

Χαλασμός

Εάν θυμάμαι καλά λύματα από το Βιολογικό είχαν πέσει στη θάλασσα και τον Αύγουστο του 2013, όταν εξαιτίας βλάβης στον καταθλιπτικό αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ, διοχετεύθηκαν στο λιμάνι του Βόλου. Με τη μόνη διαφορά ότι τότε «αντιμετωπίστηκε» το όλο θέμα σε εντελώς διαφορετική βάση. Ορισμένοι μάλιστα μόνο νερό που δεν ήπιαν… για να αποδείξουν ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα ρύπανσης και ότι όλα βαίνουν καλώς. Στο πρόβλημα που ανέκυψε τώρα και για το οποίο υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες στη ΔΕΥΑΜΒ, μαίνεται ένας «πόλεμος» μεταξύ υπηρεσιών, με «θύμα» τον Παγασητικό. Ποιόν συμφέρει άραγε αυτή η κατάσταση; Σίγουρα όχι τους πολίτες.

Β.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου