ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για τα κόκκινα φώτα

πράσινο-φως-για-τα-κόκκινα-φώτα-509693

Σε τροποποίηση της Κανονιστικής προχώρησε η Ε.Π.Ζ. για να μην κλείσουν οι οίκοι ανοχής που εξωθούνταν στην περιφέρεια

Πράσινο φως για να παραμείνουν στο κέντρο του Βόλου τα «κόκκινα φώτα» και να μην οδηγηθούν σε λουκέτο με την έξωσή τους στην περιφέρεια του Δήμου, άναψε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Αποφασίστηκε η τροποποίηση της Κανονιστικής του 2013 που επέβαλλε την απομάκρυνση των οίκων ανοχής από τη συνοικία της Μεταμόρφωσης και μετά την επικύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου μπορούν να εκδοθούν οι άδειες για τους οίκους που επί δύο χρόνια είναι στον «αέρα».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ωστόσο η απόφαση για τροποποίηση της Κανονιστικής προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας, Κώστας Γαργάλας και Ματθαίος Δραμητινός κατήγγειλαν τις διαδικασίες με τις οποίες εισήχθη το θέμα και προειδοποίησαν με προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Την εισήγηση του θέματος, έφερε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Θανάσης Σταυρίδης. Οπως ανέφερε το 2013 οπότε και άλλαξε η Κανονιστική, αποφασίστηκε η μετακίνηση από το κέντρο του Βόλου 11 οίκων ανοχής. Σήμερα, στην περιοχή υπάρχουν 9 οίκοι ανοχής και ένας ακόμη δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Οι υπεύθυνοι λειτουργίας των οίκων ανοχής καλούνταν να κάνουν αιτήσεις για μεταστέγαση εκτός κέντρου. «Επί δύο χρόνια δεν έγινε ούτε μία αίτηση στα τοπικά συμβούλια», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης, υπογραμμίζοντας ότι εάν οι οίκοι φύγουν από το κέντρο ουσιαστικά οδηγούνται στο λουκέτο. «Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Για την παραμονή των οίκων στο κέντρο του Βόλου, υπάρχει τόσο η σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου όσο και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, προκειμένου να ελέγχονται τυχόν επεισόδια», είπε ο κ. Σταυρίδης. Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα του Αμστερνταμ όπου οι οίκοι ανοχής βρίσκονται στο κέντρο πόλης.

Στην παραμονή των κόκκινων φώτων στο κέντρο της πόλης, αντέδρασε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας, κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για τις διαδικασίες που ακολούθησε για την αλλαγή της Κανονιστικής και τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Δραμητινός αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, δηλώνοντας ότι θα κάνουν προσφυγή.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης Νίκος Στόικος, υποστήριξε ότι ο Βόλος επιστρέφει στη δεκαετία του ’60. «Ακόμη και η Τρούμπα έχει αλλάξει χαρακτήρα. Σεβόμαστε τα δικαιώματα των γυναικών αλλά δεν μπορούμε να κρατήσουμε υποβαθμισμένη μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο του Βόλου», είπε ο κ. Στόικος, προσθέτοντας ότι πρέπει τα «σπίτια» να αποκεντρωθούν όπως γίνεται στη γειτονική Λάρισα και το κέντρο όπου σήμερα υπάρχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα να αναβαθμιστεί.

«Επανερχόμαστε στην πρότερη κατάσταση εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του κέντρου», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου