ΤΟΠΙΚΑ

Σοκολάτα με πανεπιστημιακή υπογραφή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

σοκολάτα-με-πανεπιστημιακή-υπογραφή-509741

Το Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων του Π.Θ. παρασκευάζει σοκολάτα με στέβια

Σοκολάτα με στέβια παρασκευάζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο πειραματικής μελέτης της σοκολάτας που γίνεται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας και Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Γεωπονικής Σχολής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του εργαστηρίου – επίκουρη καθηγήτρια, κ. Ελένη Γιαννούλη, στο εργαστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τρία τελευταία χρόνια πρόγραμμα για την Παρασκευή σοκολάτας με στέβια. Πρόκειται για σοκολάτα που, όπως εξηγεί, έχει τα αντίστοιχα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συμβατικής σοκολάτας με τη διαφορά ότι αντί για κρυσταλλική ζάχαρη περιέχει στέβια. Η σοκολάτα ήδη παρασκευάστηκε και αυτή την περίοδο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι στο στάδιο του πατενταρίσματος του προϊόντος πριν βγει στην αγορά εργασίας.

Κατά την κ. Γαννούλη, το προϊόν αναμένεται να έχει απήχηση στην αγορά δεδομένου ότι ο κόσμος αγαπάει τη σοκολάτα και θα δοκίμαζε εύκολα σοκολάτα με στέβια. «Είναι καλύτερη για την ανθρώπινη υγεία, καθώς μπορούν να την καταναλώσουν διαβητικοί, παχύσαρκοι, δεν δημιουργεί πρόβλημα τερηδόνας στα δόντια ενώ την ίδια ώρα διατηρεί όλα τα ευεργετικά συστατικά μιας σοκολάτας», αναφέρει η ίδια και προσθέτει ότι μέσω του συγκεκριμένου προϊόντος θα βοηθηθεί και η αγροτική παραγωγή στέβιας ως εναλλακτική καλλιέργεια.

Το πείραμα διεξάγεται με τη συνδρομή τριών φοιτητών στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος.

Οι καινοτομίες όμως δεν σταματούν εδώ. Βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο η παρασκευή σοκολάτας με διαφορετικού τύπου λιπαρές ουσίες φυτικής προέλευσης, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η παρασκευή σοκολάτας με αρωματικά φυτά, που επίσης έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το πρόγραμμα πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης φοιτητών και διδασκόντων του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών με θέμα «Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος» που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις της Γεωπονικής Σχολής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου