ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι ορίζοντες για τα Σφαγεία Βόλου ~ Ετοιμάζεται τυποποιητήριο – παρασκευαστήριο

νέοι-ορίζοντες-για-τα-σφαγεία-βόλου-ετ-513029

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την επένδυση αποφάσισε η συνέλευση των μετόχων – Πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Νέοι ορίζοντες ανοίγουν για τα Σφαγεία Βόλου. Η γενική συνέλευση της εταιρείας αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με στόχο τη δημιουργία ενός καινούριου τμήματος που χαρακτηρίζεται ως στοχευμένη επενδυτική κίνηση. Θα δημιουργηθεί τυποποιητήριο – παρασκευαστήριο, που αναμένεται να «απογειώσει» τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης και ταυτόχρονα να της δώσει νέο «πάτημα» στην αγορά τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το ποσό των 260.000 ευρώ με το οποίο αποφασίστηκε να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο των Σφαγείων, δεν θα πέσει σε έναν… τρύπιο κουμπαρά. Μέσω της συγκεκριμένης αύξησης θα δημιουργηθεί το νέο τμήμα του τυποποιητήριου – παρασκευαστηρίου κρεατοσκευασμάτων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Α.Ε. και δημοτικό σύμβουλο Βόλου, Χρήστο Στεφόπουλο, πρόκειται για ένα νέο παραγωγικό τμήμα το οποίο θα ενισχύσει τη λειτουργία των σφαγείων και θα ανοίξει στην επιχείρηση την πόρτα σε νέες αγορές.

Βάσει προμελέτης που έχει γίνει σύμφωνα με τον κ. Στεφόπουλο, σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 13 περίπου άτομα προσωπικό για να στελεχώσουν το νέο τμήμα. Ενα από τα κριτήρια των προσλήψεων θα είναι και η εντοπιότητα.

Εκτός όμως από τους ορίζοντες που ανοίγουν για τα σφαγεία και τις νέες θέσεις εργασίας που θα δώσουν ανάσα στο πρόβλημα της ανεργίας για 13 οικογένειες, τα ταμεία των σφαγείων θα εξασφαλίσουν ένα σταθερό επιπλέον ενοίκιο. Αυτή τη στιγμή, ο ιδιώτης που εκμεταλλεύεται τα σφαγεία πληρώνει ενοίκιο 12.000 ευρώ, ποσό που θα διπλασιαστεί με τη δημιουργία και λειτουργία του τυποποιητηρίου – παρασκευαστηρίου.

Από τα έσοδα του ενοικίου αναμένεται να καλυφθούν και τα χρέη που βαρύνουν την επιχείρηση προς τα ταμεία του Δημοσίου. Συνολικά 164.000 ευρώ είναι τα χρέη της Α.Ε., εκ των οποίων οι 149.000 προς την εφορία και οι τα υπόλοιπα στο ΙΚΑ. Πρόκειται δε, για οφειλές του παρελθόντος, από το 2013 και πριν.

Η δημιουργία του νέου τμήματος, έρχεται να «κουμπώσει» με την επένδυση που θα κάνει ο ιδιώτης στο χώρο των Σφαγείων, εκσυγχρονίζοντας πλήρως τον εξοπλισμό τους. Σύμφωνα με τον κ. Στεφόπουλο, ο ιδιώτης Παναγιώτης Καρέλας, ετοιμάζεται να καταστήσει τα σφαγεία υπερσύγχρονη μονάδα. Εχει παραγγείλει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να υποστηρίξει την επιχείρηση, που δεν εξυπηρετεί μόνο το μεγαλύτερο μέρος των κτηνοτρόφων όλης της Θεσσαλίας αλλά πλέον έχει αποκτήσει και εξαγωγικό χαρακτήρα, αφού μέσω των Σφαγείων Βόλου τα ντόπια αμνοερίφια μπαίνουν στις αγορές της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου.

Πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο

Η πρόταση για την ενίσχυση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας τέθηκε στη γενική συνέλευση των μετόχων την περασμένη Τετάρτη.

Ο Δήμος Βόλου είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Σφαγεία Α.Ε. με ποσοστό 71,3%. Το μετοχικό σχήμα συμπληρώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Με εισήγηση του Προέδρου τονίστηκε η ανάγκη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. «Παρά τον δραστικό περιορισμό των δαπανών και ελλειμμάτων που είχαν συσσωρευτεί από προηγούμενες χρήσεις (οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο, ασφαλιστικούς Οργανισμούς και τρίτους – ιδιώτες) η οικονομική κατάσταση της Εταιρείας δεν επιτρέπει ακόμα την αυτοχρηματοδότηση της δραστηριότητας της και συνακόλουθα την κάλυψη ανελαστικών υποχρεώσεων της», ανέφερε ο κ. Στεφόπουλος, χαρακτηρίζοντας αναγκαία την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 260.000 ευρώ «για τον εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής της εταιρείας (ιδίως τεχνολογίες πληροφορικής) με σκοπό την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος και συνδέεται και με την επέκταση των εγκαταστάσεων της, προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχει και με προσθήκη και άλλων δραστηριοτήτων στους καταστατικούς σκοπούς της επιχείρησης. Επίσης με τη βελτίωση της οικονομικής θέσης θα μπορέσει να συμμετέχει και σε διάφορα επενδυτικά προγράμματα της περιοχής».

Με βάση την απόφαση της συνέλευσης των μετόχων, το θέμα τίθεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, την Τετάρτη 20 Μαΐου, στις 2 το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου