ΤΟΠΙΚΑ

Κάθε μέρα κι ένας «δαγκωμένος» στο Νοσοκομείο Βόλου

κάθε-μέρα-κι-ένας-δαγκωμένος-στο-νοσ-513078

Μετά από επίθεση αδέσποτων σκυλιών σε πάρκα και πλατείες

Καθημερινά και έναν πολίτη που έχει δεχθεί επίθεση από αδέσποτο σκύλο δέχονται γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου. Τα περιστατικά δαγκωμένων πολιτών είναι υπαρκτά και καθημερινά στο «Αχιλλοπούλειο» την ίδια ώρα που στην πόλη εξελίσσεται «πόλεμος» μεταξύ φιλόζωων και δημοτικής αρχής με φόντο τις επιχειρήσεις περισυλλογής αδέσποτων.

Μόλις την Παρασκευή αργά το βράδυ, Βολιώτης που είχε βγει βόλτα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου με το σκύλο του, δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο. Το αδέσποτο σκυλί προφανώς για να περιφρουρήσει την «περιοχή του» επιτέθηκε στο δεσποζόμενο. Ο ιδιοκτήτης επιχείρησε να απομακρύνει το αδέσποτο και εκείνο γύρισε και τον δάγκωσε στο δεξί του χέρι. Απευθύνθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι θεράποντες γιατροί του έκαναν αντιτετανικό ορό και του χορήγησαν αντιβίωση.

Δεν είναι όμως ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο περιστατικό. Το πρόβλημα των αδέσποτων είναι υπαρκτό ισχυρίζονται θεράποντες γιατροί. «Καθημερινά έχουμε κι ένα κρούσμα στο Νοσοκομείο. Κάθε μέρα κι ένας πολίτης έρχεται δαγκωμένος», ανέφερε ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Χαυτούρας.

Πρόκειται για πολίτες κάθε ηλικίας και φύλου που μπαίνουν σε περιπέτειες όταν εισέρχονται στις… περιοχές αδέσποτων, όπως είναι το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Από φοιτητές έως ηλικιωμένοι, απευθύνονται στο Νοσοκομείο με τραύματα κυρίως στα πόδια και κάποιες φορές και στα χέρια.

Εκτός από τον καταιγισμό που δέχεται το Αχιλλοπούλειο, δαγκωμένοι μετά από επιθέσεις από αγέλες αδέσποτων απευθύνονται και στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, όπου ορισμένοι από αυτούς υποβάλλουν μηνύσεις κατ’ αγνώστων.

Κι όμως στην πόλη, ο «πόλεμος» για τις επιχειρήσεις περισυλλογής αδέσποτων που ξεκίνησε πριν από τα Χριστούγεννα, δεν έχει κοπάσει. Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την υπογραφή σύμβασης μεταξύ Δήμου Βόλου και ιδιώτη που εδώ και μερικές ημέρες έχει αναλάβει το έργο περισυλλογής και μεταφοράς στο καταφύγιο αδέσποτων στις Γλαφυρές, οι καταγγελίες είναι συνεχείς από φιλοζωικές ομάδες. Αυτή τη φορά γίνεται λόγος για τη φιλοξενία στο Καταφύγιο, μεγαλύτερου αριθμού αδέσποτων σε σχέση με τα όριά του.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου