ΤΟΠΙΚΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα η Μαγνησία για τις πανελλήνιες εξετάσεις

σε-πλήρη-ετοιμότητα-η-μαγνησία-για-τις-515680

Συνάντηση χθες της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης, Ελένης Αναστασοπούλου με τη Δ.Δ.Ε. και προέδρους των εξεταστικών

Σε πλήρη ετοιμότητα για τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων στη Μαγνησία, βρίσκεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, όπως διαπίστωσε χθες, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η κ. Αναστοπούλου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ.κ. Γ. Δοδοντσάκη και Θεοδώρα Μητσιάνη αντίστοιχα, εκπροσώπους της ΕΛΜΕ και του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και τους προέδρους των εξεταστικών κέντρων για τις πανελλήνιες στους οποίους απηύθυνε τις τελευταίες οδηγίες.

«Διαπίστωσα ότι στη Μαγνησία υπάρχει ετοιμότητα για την άρτια διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων και τη διασφάλιση του αδιάβλητου. Το μήνυμα που ήθελα να περάσω είναι ότι είμαι κοντά στους εκπαιδευτικούς που αυτή την περίοδο δίνουν το δικό τους αγώνα στο πλευρό των μαθητών», ανέφερε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» η κ. Αναστασοπούλου.

Στις συναντήσεις που είχε συζήτησε το μείζον ζήτημα της στελέχωσης με εκπαιδευτικό δυναμικό των σχολικών μονάδων στα νησιά των Βορείων Σποράδων και στον ορεινό όγκο του Πηλίου, ενώ επί τάπητος μπήκε και το θέμα της χωροταξικής κατανομής των μαθητών. Αυτή την περίοδο, στελέχη της Δευτεροβάθμιας «χτενίζουν» το νέο σχέδιο χωροταξικής κατανομής των μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, προκειμένου να μην υπάρχουν ανισότητες μεταξύ των σχολείων, όσον αφορά στον αριθμό των τμημάτων που θα δημιουργηθούν στην πρώτη τάξη.

Στην τελική ευθεία

Μαθητές και καθηγητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκινούν σε τρεις ημέρες.

Από το νομό, τη δοκιμασία θα περάσουν φέτος συνολικά 1.500 υποψήφιοι. Από τους αυτούς οι 1.264 (84,3%) είναι τελειόφοιτοι μαθητές του Λυκείου, 219 είναι απόφοιτοι που θα ξαναδώσουν εξετάσεις (14,6%), 14 είναι τελειόφοιτοι των ΕΠΑΛ Ομάδας Β’ και 3 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ που θα ξαναδώσουν εξετάσεις.

Η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές των ΓΕΛ.

Το βαθμολογικό κέντρο των πανελληνίων θα λειτουργήσει στο συγκρότημα των 7ου και 9ου Γενικών Λυκείων Βόλου. Θα λειτουργήσουν 19 εξεταστικά κέντρα: 2ο ΓΕΛ Βόλου, 3ο ΓΕΛ Βόλου, 4ο ΓΕΛ Βόλου, 5ο ΓΕΛ Βόλου, 6ο ΓΕΛ Βόλου, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκεια σε Αγριά, Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Αργαλαστή, Βελεστίνο, Ν. Αγχίαλο, Αλμυρό, Σούρπη, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Χωρίς κινητά

Οι μαθητές κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (blanco), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπει η ΚΕΕ ή ο οικείος Σύλλογος Διδασκόντων, αν πρόκειται για εξέταση μαθήματος σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές. Αν ο μαθητής που εξετάζεται σε εθνικό επίπεδο φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα παραπάνω ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου