ΤΟΠΙΚΑ

Αγωγή κατά της ΔΕΥΑΜΒ από τον πρώην νομικό σύμβουλο

αγωγή-κατά-της-δευαμβ-από-τον-πρώην-νομ-515745

Διεκδικεί 120.000 ευρώ και υποστηρίζει ότι η καταγγελία της σύμβασης είναι μη νόμιμη

Νέο… μέτωπο με ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ΔΕΥΑΜΒ. Μετά την ΕΡΓΗΛ που διεκδικεί 8,9 εκ. ευρώ από τα ταμεία της επιχείρησης και τους εργαζόμενους που διεκδικούν ποσό 3 εκ. ευρώ περίπου, στη λίστα των διεκδικητών, μπαίνει πρώην νομικός σύμβουλος. Καταγγέλλει ως παράνομη τη λύση της σύμβασής του με τη ΔΕΥΑΜΒ και με αγωγή που κατέθεσε διεκδικεί συνολικό ποσό ύψους 120.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η αγωγή που κατέθεσε ο πρώην νομικός σύμβουλος εξετάστηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Ο ίδιος υποστήριξε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ότι δεν εργαζόταν κατ’ αποκοπή στη ΔΕΥΑΜΒ αλλά με σύμβαση. Λάμβανε μηνιαίο μισθό δηλαδή για τις νομικές υπηρεσίες που προσέφερε στην επιχείρηση. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δεν είναι νόμιμη η καταγγελία της σύμβασής του και ζητά αποζημίωση από τη ΔΕΥΑΜΒ, ύψους 120.000 ευρώ. Το ποσό αφορά στην αποζημίωσή του για άδεια, επίδομα αδείας, χρονοεπίδομα, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ πάντως υποστήριξε ότι ουδέποτε υπήρξε συμφωνία για πάγια αμοιβή του νομικού συμβούλου.

Σημειώνεται ότι ο πρώην νομικός σύμβουλος προσέφερε τις νομικές του υπηρεσίες από το 2007 στη ΔΕΥΑΜΒ. Ομως ήταν από τους πρώτους που απομακρύνθηκαν από την επιχείρηση με τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο να επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί τις υπηρεσίες του και τη συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο με κανένα πρόσωπο που είχε εμπλοκή με την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Ηταν μάλιστα τότε που είχε ζητήσει από το Σύλλογο των εργαζομένων τον ορισμό άλλου εκπροσώπου τους στο διοικητικό συμβούλιο σε αντικατάσταση του κ. Δημ. Κουτσιφέλη.

Ο πρώην νομικός σύμβουλος με επιστολή που αναγνώστηκε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου διέψευσε την εμπλοκή του στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Το ίδιο υποστήριξε και χθες στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπογραμμίζοντας ότι ο λόγος της απομάκρυνσής του από τη ΔΕΥΑΜΒ δεν ευσταθεί. «Θεωρώ αδικαιολόγητη την οποιαδήποτε αναφορά και σύνδεση του ονόματός μου και της ιδιότητάς μου, του δικηγόρου, με την έκβαση της δίκης, στην οποία η εταιρία ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ, απαιτούσε, από την ΔΕΥΑΜΒ, ποσό 4.000.000 περίπου ευρώ, καθόσον, ουδέποτε εκπροσώπησα την ΔΕΥΑΜΒ, ούτε συμμετείχα στη συγκεκριμένη δίκη και τούτο προκύπτει από τα επίσημα σχετικά έγγραφα του φακέλου της υπόθεσης», είχε αναφέρει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου