ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση… ζωής στις λαϊκές αγορές του Δήμου Βόλου

παράταση-ζωής-στις-λαϊκές-αγορές-του-518630

Εκατό μικροπωλητές στο Δήμο Βόλου έχουν νέα ευκαιρία έκδοσης αδειών

Παράταση του επαγγελματικού χρόνου «ζωής» παίρνουν 100 περίπου μικροπωλητές ειδών ένδυσης και υπόδησης στις λαϊκές αγορές του Δήμου Βόλου, που μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να ανανεώσουν τις άδειές τους και εκτός από πρόστιμα και αυτόφωρο κινδυνεύουν να χάσουν τον πάγκο τους στη λαϊκή και μαζί το μεροκάματό τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας, παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2015 η ισχύς των υφιστάμενων αδειών των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών. Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των δικαιολογητικών για την έκδοση των νέων αδειών και μέχρι τότε διατηρούνται οι υφιστάμενες σε ισχύ. Ο αρχικός νόμος προέβλεπε αξιολόγηση έως τις 31/10/2014, στη συνέχεια δόθηκε παράταση έως τις 2/3/2015 και τώρα δίνεται η νέα παράταση. Επιπλέον, η τροπολογία προβλέπει ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι άδειες που είχαν κατά την έκδοση του νόμου επαγγελματίες πωλητές, τυφλοί ή με αναπηρία τουλάχιστον 50%.

Η τροπολογία έρχεται ουσιαστικά να παρατείνει το χρόνο ζωής στις λαϊκές του Δήμου Βόλου, τουλάχιστον 100 μικροπωλητών.
Εως και σήμερα, μόλις 50 από τους 150 μικροπωλητές έχουν καταφέρει να ανανεώσει τις άδειες για να συνεχίσουν να πωλούν τα προϊόντα τους από τους πάγκους των λαϊκών αγορών. Η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των δικαιολογητικών αποτελεί «αγκάθι» για τους μικροπωλητές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Αρη Σαββάκη, με βάση την τροπολογία, ο Δήμος Βόλου θα βγάλει νέα προκήρυξη με την οποία θα καλεί τους μικροπωλητές να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εκδοθούν οι νέες άδειές τους.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζει, η ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και δημοτικά ταμεία, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου