ΤΟΠΙΚΑ

22 υδρονομείς για δέκα τοπικές κοινότητες προσλαμβάνει η ΔΕΥΑΜΒ

22-υδρονομείς-για-δέκα-τοπικές-κοινότητ-520250

Σκληρή κόντρα Ν. Καπούλα – Απ. Μαλαματίνη για τα τέλη άρδευσης

Υδρονομείς για την εξυπηρέτηση των αρδευτικών σε μόλις δέκα τοπικές κοινότητες αποφάσισε να προσλάβει η ΔΕΥΑΜΒ. Πρόκειται για τις κοινότητες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιχείρησης να δηλώσουν δικαιούχους άρδευσης και έκταση καλλιεργειών και να προτείνουν συγκεκριμένα άτομα.

Συνολικά θα προσληφθούν 22 υδρονομείς εκ των οποίων 3 στην τοπική κοινότητα Βόλου, 4 στην τοπική κοινότητα Αγ. Λαυρεντίου, 1 στον Ανω Βόλο – Ανακασιά, 3 στο Κατηχώρι, 4 στα Ανω Λεχώνια, 2 στα Κάτω Λεχώνια, δύο στο Διμήνι και από ένας σε Αϊδίνι, Σέσκλο και Μικροθήβες.

Η απόφαση δείχνει και το μέγεθος των αντιδράσεων που υπάρχουν από τις τοπικές κοινότητες ενάντια στη ΔΕΥΑΜΒ και τον Κανονισμό Αρδευσης. Οι υπόλοιπες τοπικές κοινότητες του Δήμου Βόλου έχουν αυτονομηθεί προχωρώντας μόνες τους τις διαδικασίες πρόσληψης υδρονομέων που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι δικαιούχοι άρδευσης κι ενώ αναμένεται η απόφαση επί της προσφυγής της παράταξης των Δρόμων Συνεργασίας κατά του Κανονισμού Αρδευσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η απόφαση λήφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ με το μέλος των Δρόμων Συνεργασίας, Κώστα Γαργάλα, να επισημαίνει ότι οι υδρονομείς δεν έχουν περάσει από την επιτροπή αξιολόγησης και να ψηφίζει κατά.

Κόντρα Καπούλα – Μαλαματίνη

Η συζήτηση του θέματος της πρόσληψης υδρονομέων σημαδεύτηκε από την επίθεση που δέχθηκε η Πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα από το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, Απ. Μαλαματίνη.

Η κ. Καπούλα επιχείρησε να αναφερθεί στα τέλη άρδευσης που πρότεινε η ΔΕΥΑΜΒ, όταν ο κ. Μαλαματίνης επιτέθηκε φραστικά εναντίον της μιλώντας για «σπέκουλα» γύρω από τα τέλη με στόχο να ξεσηκωθούν οι τοπικές κοινωνίες και για υπονόμευση του έργου της επιχείρησης. «Εσείς ήσασταν κάτω με τις ντουντούκες», είπε ο κ. Μαλαματίνης απευθυνόμενος προς την κ. Καπούλα και αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν κατά την ψήφιση του Κανονισμού Αρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ.

«Θρασίμι. Εγώ ήμουν εδώ στα γραφεία», απάντησε η κ. Καπούλα καλώντας στην τάξη το σύμβουλο της πλειοψηφίας.

«Ησασταν κάτω με τις ντουντούκες. Δείξτε μας τον κατάλογο των τελών. Δεν υπάρχει. Μόνο στον ύπνο σας τον είδατε», συνέχισε ο Απ. Μαλαματίνης.

«Για σοβαρέψου λίγο. Είσαι εδώ τόσο καιρό και δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Γίνεσαι γραφικός», ανταπάντησε η κ. Καπούλα.

«Δεν υπάρχουν δημοσιοποιημένα επισήμως τέλη», επέμεινε ο κ. Μαλαματίνης.

«Λίστα με τα προτεινόμενα τέλη άρδευσης μοιράστηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση για την ψήφιση του Κανονισμού Αρδευσης», παρενέβη ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημ. Κουτσιφέλης, ο οποίος μάλιστα προστάτευσε την κ. Καπούλα υπογραμμίζοντας ότι «οι επιθέσεις απέναντι στο ΤΕΕ πρέπει να περιοριστούν. Το ΤΕΕ είναι θεσμός και τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου