ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση για το σιντριβάνι και τους κυκλικούς κόμβους

ενταση-για-το-σιντριβάνι-και-τους-κυκλ-522690

Νέα ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προανήγγειλε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μ. Πατσιαντάς

Ποσό 200.000 ευρώ στοίχισε το 2004 το σιντριβάνι της πλατείας Ελευθερίας που παραδόθηκε στις μπουλντόζες, δεδομένου ότι κατασκευάστηκε χωρίς αποχέτευση και από το 2009 σταμάτησε να λειτουργεί. Στα δε συρτάρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου υπήρχε και νέα μελέτη για καινούριο σιντριβάνι προϋπολογισμού 120.000 ευρώ! Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες δημιουργίας νέου σιντριβανιού, «εργασίες συντήρησης» τις ονόμασε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προϋπολογισμού 11.500 ευρώ.

«Σε 15 ημέρες θα δείτε το νέο σιντριβάνι. Και θα έχει μέσα και ψαράκια. Για όσους θέλουν να πηγαίνουν για ψάρεμα», είπε ο κ. Μπέος, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απαντώντας στις κατηγορίες των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης για το έργο του σιντριβανιού που έγινε χωρίς μελέτη, προϋπολογισμό και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο ίδιος μάλιστα άφησε αιχμές για τους «ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, για πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες που οδήγησαν την πόλη στο τέλμα».

«Ποιος από την παράταξή μας έχει αντίρρηση για το νέο σιντριβάνι; Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι το πρόβλημα. Που δεν λήφθηκε απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, που δεν υπάρχει μελέτη, δεν υπάρχει προϋπολογισμός. Το έργο πάσχει», ανέφερε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, προαναγγέλλοντας νέα ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι το έργο είναι «συντήρηση» και έψεξε τον κ. Πατσιαντά ότι ο λόγος των ενστάσεων είναι για να εμποδιστεί η δημοτική αρχή να κάνει έργο. «Δεν θέλετε να κάνουμε έργο. Εσείς νομίζετε ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Κυβέρνηση θα μας κάνει νταντά», είπε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε ειρωνικά στα έργα που έγιναν στο παρελθόν και «πήραν βραβείο». Τόνισε κατηγορηματικά ότι η δημοτική αρχή θα συνεργαστεί με όσους θεωρεί ότι αγαπούν την πόλη και δρουν ανιδιοτελώς. «Αφήστε την πόλη είναι σε καλά χέρια και ξέρουμε να διοικούμε. Ημασταν επιχειρηματίες όχι συνδικαλιστές για να περιμένουμε γραμμή από το κόμμα. Το ΤΕΕ και οι μηχανικοί που κόπτονταν πού ήταν τόσα χρόνια που δεν λειτουργούσε το σιντριβάνι;», διερωτήθηκε.

Κυκλικοί κόμβοι

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν και για τους πέντε κυκλικούς κόμβους που ο Δήμος Βόλου έχει αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός επανέλαβε ότι το Π.Θ. «πουλάει» στο Δήμο μελέτη που έχει κάνει στο πλαίσιο του ερευνητικού του έργου.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης, Φώτης Λαμπρινίδης με αφορμή και το σιντριβάνι ζήτησε διαφάνεια έστω και για το μισό ευρώ που εκταμιεύεται από τα δημοτικά ταμεία. Υπεραμύνθηκε δε της απόφασης της προηγούμενης δημοτικής αρχής να υπογράψει σύμβαση 9.500 ευρώ για δύο κυκλικούς κόμβους με συγκεκριμένο τεχνικό γραφείο.

«Είναι ηθικό μία ημέρα πριν παραδώσετε να υπογράφετε σύμβαση;», ρώτησε ο κ. Μπέος.

«Από τη στιγμή που είναι καθαρά διαγωνιστική διαδικασία που ολοκληρώθηκε χωρίς ενστάσεις, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ηταν δικαίωμά σας να την ακυρώσετε. Ηταν όμως μια αδιάβλητη διαδικασία», είπε ο Λαμπρινίδης.

«Αδιάβλητη η ανάθεση; Δεν ήταν διαγωνιστική διαδικασία. Ηταν ανάθεση. Επειδή όμως μέχρι 20.000 ευρώ ο Δήμαρχος έχει δικαίωμα απευθείας ανάθεσης, θα κάνω αναθέσεις και θα τις κρίνω εγώ», ανταπάντησε ο κ. Μπέος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου