ΤΟΠΙΚΑ

Εκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τα ταμειακά αποθέματα

εκτακτο-δημοτικό-συμβούλιο-για-τα-ταμ-554281

Τρίωρη στάση εργασίας και γενική συνέλευση συγκαλούν οι εργαζόμενοι

Εκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, συγκαλεί για τις 2 σήμερα το μεσημέρι η δημοτική αρχή. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πέρασε η Κυβέρνηση για άμεση μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων και του Δήμου Βόλου στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εφόσον κριθεί αναγκαίο για έκδοση τίτλων βραχυπρόθεσμου δανεισμού του κράτους, έως 15 ημέρες, εισάγεται προς συζήτηση στο συμβούλιο. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Ο Δήμος Βόλου καλείται να συμβάλλει στον εθνικό… κουμπαρά με το ποσό των 3 εκ. ευρώ. Τόσα είναι τα ταμειακά διαθέσιμα, αν αφαιρεθεί ποσό 500.000 ευρώ για τη μισθοδοσία του προσωπικού και 2 εκ. ευρώ για την κάλυψη των ενταλμάτων πληρωμής που εκδόθηκαν γι’ αυτόν το μήνα.

Ηδη κατά της απόφασης έχουν ταχθεί με δηλώσεις τους οι επικεφαλής των παρατάξεων «Επιλογή Ευθύνης», «Δύναμη Βόλου» και «ΛΑΣ». Οι «Δρόμοι Συνεργασίας» δεν έχουν λάβει θέση επί του ζητήματος.

Πάντως η δημοτική αρχή, φαίνεται ότι θα επιδιώξει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να ακολουθήσει τη «γραμμή» της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων και της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος, που αρνούνται να παραδώσουν τα χρήματα των ταμείων τους στο Κράτος.

Την ίδια ώρα, η κίνηση της Κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει τους εργαζόμενους που αγωνιούν για τις μισθοδοσίες τους σε περίπτωση που ο Δήμος Βόλου, αποφασίσει να καταθέσει τα ταμειακά διαθέσιμα σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ προτείνει τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα και έκτακτη γενική συνέλευση στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Βόλου.

«Καταγγέλλουμε την αντιλαϊκή απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης» δεσμεύει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των δημόσιων φορέων.

Για να ικανοποιήσουν με κάθε τρόπο τις απαιτήσεις των τοκογλύφων, όπως τους αποκαλούσαν, μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδος μετατρέποντας σε ρέπος χρήματα του λαού προορισμένα να καλύψουν στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και υπηρεσίες. Προδιαγράφουν το μέλλον μας σε επίπεδο δεκαπενθημέρου, αφού εξαιρούν μόνο τα διαθέσιμα που καλύπτουν αυτό το χρονικό διάστημα-δηλαδή ούτε καν για τη μισθοδοσία του μήνα και άλλες βασικές λειτουργίες», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου