ΤΟΠΙΚΑ

Κέρδισε χρόνο μιας εβδομάδας η ΔΕΥΑΜΒ

κέρδισε-χρόνο-μιας-εβδομάδας-η-δευαμβ-555005

Το Ειρηνοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινών μέτρων, διασφαλίζοντας ταμεία και περιουσία της επιχείρησης

Χρόνο μιας εβδομάδας κέρδισε η ΔΕΥΑΜΒ. Το Ειρηνοδικείο Βόλου έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η διοίκηση της επιχείρησης για να «μπλοκάρει» την καταβολή των 3 εκ. ευρώ που διεκδικούν οι εργαζόμενοι από τα ταμεία της. Ωστόσο η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Εκκρεμεί η εκδίκαση της κύριας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και της έφεσης κατά της απόφασης που συνιστά «απειλή» για τα περιουσιακά στοιχεία και τα ταμεία της επιχείρησης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν επιστροφή του ποσού που περικόπηκε από τους μισθούς τους από το 2010 έως και το 2012 στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων και με το απόγραφο που κοινοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ, ουσιαστικά ξεκινούν τη διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης αν δεν τους αποδοθεί το ποσό. Εχουν τη δυνατότητα κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και ταμειακών αποθεμάτων, βάσει της απόφασης του Ειρηνοδικείου.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι και θα κριθεί αν η ΔΕΥΑΜΒ θα κερδίσει και νέο χρόνο μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου που επιδίκασε στους εργαζόμενους ποσό 3 εκ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, είχαν καταθέσει αγωγή εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ τον Απρίλιο του 2014, διεκδικώντας την επιστροφή ποσού περίπου 3 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό προκύπτει από τις περικοπές ύψους 10% που έκανε στους μισθούς τους η διοίκηση την περίοδο 2010- 2012 -στο πλαίσιο εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων- και το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να γίνουν, καθώς πρόκειται για εργαζόμενους νομικού προσώπου ιδιωτικού και όχι δημοσίου δικαίου. Την αγωγή είχαν καταθέσει 142 άτομα διεκδικώντας ποσά από 10.000 έως 15.000 ευρώ ο καθένας και δικαιώθηκαν.

Αν το Ειρηνοδικείο την ερχόμενη Τρίτη δώσει στη ΔΕΥΑΜΒ χρόνο, κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ουσιαστικά ανακόπτεται η διαδικασία της αναγκαστικής κατάσχεσης έως το Μάιο του 2016 οπότε και θα εκδικαστεί η έφεση.

Η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει ότι οι απαιτήσεις των εργαζομένων έχουν παραγραφεί χρονικά για το 2010, 2011 και το μισό του 2012.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου