ΤΟΠΙΚΑ

Ο Τάσος Κουράκης στο πανελλήνιο περιβαλλοντικό συνέδριο στο Βόλο

ο-τάσος-κουράκης-στο-πανελλήνιο-περιβ-555079

Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8 έως 10 Μαΐου

Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, θα κηρύξει την έναρξη του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ενωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που θα φιλοξενηθεί στο Βόλο, το τριήμερο 8 έως και 10 Μαΐου.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι, στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών, ο Πρόεδρος της Ενωσης, κ. Θοδ. Μαγδίρης ανέφερε ότι στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 600 – 700 σύνεδροι απ’ όλη την Ελλάδα και να παρουσιαστούν 150 ερευνητικές εργασίες, προφορικές και πόστερ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγδίρη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα υπάρχει ένταση στην ανάπτυξη περιβαλλοντικών προγραμμάτων στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Περισσότεροι από 235.000 μαθητές εκ των οποίων μερικές εκατοντάδες και από τη Μαγνησία εκπονούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς περιβαλλοντικά προγράμματα, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι γίνονται σε εθελοντική βάση τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους μαθητές.

Στον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί για να διαδώσουν τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ως επένδυση για το αύριο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ενωσης, κ. Θανάσης Καραγιάννης.

Σημειώνεται ότι το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ενωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και εκπαίδευση για την αειφορία, αλλάζοντας στάσεις και συμπεριφορές μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, έρευνα, σχολικά δίκτυα, δράσεις και δραστηριότητες στην Ελλάδα», θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Μαΐου στο Βόλο.

Στόχοι του συνεδρίου είναι η ανάδειξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούνται στα σχολεία της χώρας, η προβολή του έργου και των δράσεων των ΚΠΕ, η παρουσίαση της έρευνας σχετικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που γίνεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η ανάδειξη της αποτελεσματικότητας των Σχολικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που λειτουργούν στη χώρα και η ανάδειξη της συμβολής της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης για την Αειφορία για το ξεπέρασμα της κρίσης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου