ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα τα προσωρινά μέτρα για τα 3 εκ.

σήμερα-τα-προσωρινά-μέτρα-για-τα-3-εκ-557145

Αίτηση αναστολής κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ υπό την «απειλή» κατασχέσεων από εργαζόμενους

Στη μία σήμερα το μεσημέρι θα εξεταστεί από το Ειρηνοδικείο Βόλου η αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ για να «μπλοκάρει» την καταβολή των 3 εκ. ευρώ που διεκδικούν οι εργαζόμενοι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες από τη ΔΕΥΑΜΒ κατατέθηκε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, βάσει της οποίας έως την Παρασκευή, θα πρέπει να αποδοθούν στους εργαζόμενους τα οφειλόμενα ύψους 3 εκ. ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε κατασχέσεις της κινητής και ακίνητης περιουσίας της επιχείρησης, ακόμη και σε κατασχέσεις στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και στα ταμεία.

Σήμερα, θα εξεταστεί η αίτηση προσωρινής διαταγής. Εάν η ΔΕΥΑΜΒ πετύχει να πάρει παράταση χρόνου, η υπόθεση της καταβολής των δεδουλευμένων θα κριθεί το Μάιο του 2016, οπότε και έχει προσδιοριστεί η έφεση της εταιρείας κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου. Σε περίπτωση που δεν δοθεί χρόνος στη ΔΕΥΑΜΒ, οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε είσπραξη των οφειλόμενων με κάθε τρόπο.

Αν θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις ή αν με «άσσο» στο μανίκι την απόφαση του Ειρηνοδικείου, θα επιχειρήσουν… διαπραγματεύσεις για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, τις υπερωρίες και τις επιφυλακές, θα είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Προς το παρόν η επίδοση αντιγράφου του πρώτου εκτελεστού απογράφου από τους εργαζόμενους προς τη διοίκηση, έχει αναστατώσει τη ΔΕΥΑΜΒ. Τα ταμεία κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα, αν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, είχαν καταθέσει αγωγή εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ τον Απρίλιο του 2014, διεκδικώντας ποσό περίπου 3 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό προκύπτει από τις περικοπές ύψους 10% που έκανε στους μισθούς τους η διοίκηση την περίοδο 2010 – 2012 και το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να γίνουν στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων, καθώς πρόκειται για εργαζόμενους νομικού προσώπου ιδιωτικού και όχι δημοσίου δικαίου.

Την αγωγή είχαν καταθέσει 142 άτομα διεκδικώντας ποσά από 10.000 έως 15.000 ευρώ ο καθένας. Σήμερα κάποιοι από αυτούς είναι συνταξιούχοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου