ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι έλεγχοι στο νερό

νέοι-έλεγχοι-στο-νερό-559835

Σε Πορταριά και Μακρινίτσα από τη ΔΕΥΑΜΒ μετά την ανίχνευση μικροβιακού φορτίου

Εντολή νέων ελέγχων στο νερό του δικτύου σε Πορταριά και Μακρινίτσα, έδωσε χθες ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στ. Παπαευσταθίου, με αφορμή τα πρόσφατα αποτελέσματα δειγματοληψιών βάσει των οποίων ανιχνεύτηκε μικροβιακό φορτίο.

Από τα αποτελέσματα που αναμένονται αύριο, Τετάρτη, θα εξαρτηθεί αν η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει στην εγκατάσταση χλωριωτή στο σημείο αμέσως μετά την πηγή. «Δεν θα χλωριώσουμε την ίδια την πηγή. Θα φροντίσουμε όμως για την εγκατάσταση χλωριωτή στο σημείο όπου ξεκινά το δίκτυο κι αυτό αν κριθεί αναγκαίο», ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου, στον απόηχο συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πορταριάς, Νίκο Ρηγώνη, τον οποίο ενημέρωσε για το μείζον ζήτημα που προκύπτει ζητώντας τη συνεργασία του χωριού για τη χλωρίωση του νερού προκειμένου να διασφαλιστεί η ανθρώπινη υγεία.

Ηδη ένας χλωριωτής έχει εγκατασταθεί από την περασμένη Παρασκευή στη Μακρινίτσα.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων προγραμματισμένων δειγματοληψιών νερού που έγιναν στις 30 Μαρτίου στα υδρευτικά δίκτυα της Μακρινίτσας και της Πορταριάς, έδειξαν ότι το πηγαίο νερό είναι επιβαρυμένο με μικροβιακό φορτίο.

Οι τιμές σε ολικά κολοβακτηροειδή, εντερόκοκκους, e-coli και βακτήρια έπρεπε να είναι μηδενικές. Αντ’ αυτού, οι αναλύσεις έδειξαν συγκεντρώσεις σε ολικά κολοβακτηροειδή στη Μακρινίτσα από 1 έως 2 (ανάλογα με το σημείο υδροληψίας), στην Πορταριά από 2 έως 5, στο Κατηχώρι από 2 και στην Άλλη Μεριά 4 ανά 100 ml.

Στο νερό εντοπίστηκαν και εντερόκοκκοι έως 6 μονάδες ανά 100 ml και έως 173 βακτήρια 22ο και 37ο C ανά ml.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων στο πόσιμο νερό, προκάλεσαν την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε άμεσα στη λήψη μέτρων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου